Ønsker refundert revisorutgifter

Frode Gjerstad foreslår at Kulturrådet tilbakebetaler utgifter for revisor. Svar: Ikke aktuelt.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Ved tilskudd fra Kulturrådet på over 100 000 kroner skal prosjektregnskapet revideres av statsautorisert revisor. Kravet, fra § 9 i forskrift om tilskudd fra Norsk kulturfond, betyr en reell nedgang i støtten, sier jazzmusiker Frode Gjerstad.

- Jeg kan umiddelbart se fornuften i dette: man sjekker at oppførte jobber er gjennomført og at man har fått betalt for disse jobbene. Pluss man sjekker utgiftssiden. Men problemet med denne ordningen blir synlig når regningen fra revisoren kommer. Sist år fikk vi 100 000 kroner av Kulturrådet. Revisoren skal ha 7000 av disse for den lovpålagte godkjenningen. Det er nesten like mye som vi betalte for leiebiler i USA. Og det en reell nedgang i støtten med 7%.


Mer byråkrati?
Gjerstad sier det er "ganske underlig å måtte betale revisoren 1000 kr pr time, mens vi som spiller og som er forutsetningen for hans inntekt, bruker veldig mye mer tid for å tjene tilsvarende beløp, når vi er på veien".

- Hvorfor skal vi underholde noen som i utgangspunktet tjener mange ganger det vi gjør? Det er ikke det at jeg vil unndra meg kontroll, men jeg synes Kulturrådet burde se på at ordningen medfører mye ekstra arbeid for oss i å tilrettelegge bilag og regnskap på en måte som revisor kan godta. Dette arbeidet får vi ikke betalt for fordi vi bruker pengene til reiser, slik meningen var. Om vi skal ta oss betalt for dette arbeidet, vil jo en betydelig del av støtten forsvinne til dekning av papirarbeid. Og det kan da ikke være meningen at vi skal bygge opp nok et byråkratisk element?


Tilbakebetaling ikke aktuelt
Gjerstad foreslår at Kulturrådet tilbakebetaler utgiftene for reviser når regnskapet er godkjent.

- Da får Kulturrådet den kontrollen de ønsker og vi får beholde støttebeløpet.

Seksjonsleder for Musikk i Norsk Kulturråd, Sjur Færøvig, sier at tilbakebetaling av revisjonsutgifter ikke er aktuelt.

- Beløpsgrensen er i dag kr 100 000, og vi må se tilskudd over flere år i sammenheng. Vi er klar over de ekstra kostnadene som revisjonskravet kan skape, og vi er i dialog med Kulturdepartementet og Riksrevisjonen om revisjonsgrensen bør heves. Det vil være aktuelt å se på dette i forbindelse med gjennomgang av øvrig regelverk når lov om Kulturrådet forhåpentlig er på plass i løpet av 2012, sier Færøvig.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten