Til sak mot Operaen

Operaen må i tingretten for vikarbruk i Operaorkesteret.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Aftenposten skriver i dag om en annenfiolinist som går til sak mot Den Norske Opera & Ballett. Årsaken er at vedkommende etter flere år som tilkallingsvikar og i lengre vikariater, og siden 2009 på full tid i Operaorkesteret, har blitt erstattet av en annen vikar.


- Kan ikke erstatte
Annenfiolinisten, som ikke navngis i saken, mener selv at hun oppfyller kvalitetskravene som skal til for å få fast jobb i orkesteret siden hun har vært bra nok til å jobbe der som vikar. Annenfiolinisten har deltatt på anonyme prøvespill for vurdering til fast jobb, men ikke blitt plukket ut.

Renée Rasmussen, forbundsleder i Musikernes Fellesorganisasjon (MFO), mener Operaen ikke kan argumentere for at annenfiolinisten ikke holder mål kvalitetsmessig så lenge hun har jobbet der så lenge som vikar.

- En arbeidsgiver kan ikke erstatte en vikar med en annen uten at det foreligger tilstrekkelig saklig grunnlag for det, sier Rasmussen til Aftenposten.


- Kvalitet avgjørende
Tom Remlov, direktør ved Den Norske Opera & Ballett, mener operaen har holdt seg til gjeldende regler.

- Vikariat har vært tidsbegrensede og for navngitte personer.

- I denne type profesjon er kvalitet det avgjørende kriteriet. Vikarer vil være nødvendige for å løse akutte problemer. De faste stillingene er forbeholdt musikere som hever orkesterets nivå, sier Remlov.

Advokat Nicolay Skarning representerer Operaen.

- I denne saken forsøker LO å begrense en kunstnerisk bedrift i å ha styringsrett over sine egne faste ansettelser, sier han til Aftenposten.

Rettssaken starter i Oslo tingrett i dag og varer fram til fredag. Dom er forventet løpet av tre til fire uker.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten