Stor samarbeidspartner

Phonofile har underskrevet avtale med Ministry of Sound.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Phonofile har signert en avtale med det britiske musikkselskapet Ministry of Sound (MoS).

MoS-gruppen, som inkluderer labler som Hed Kandi, Global Underground, Dance Nation og Euphoria, har solgt over 50 millioner album og singler, men er per i dag ikke tilgjengelig på noen strømmetjeneste. Nå skal nordiske Phonofile sørge for digital distribusjon for utvalgte titler fra MoS-katalogen.


Viktige egenskaper
Phonofiles Trond Tornes viser til at det nordiske musikkmarkedet er tidligere utviklet enn andre markeder.

- For oss er det fantastisk å få denne muligheten til å vise hva vi kan, og hva vi kan levere. Vi har en transparent struktur som nok er med på å gjøre oss til en attraktiv samarbeidspartner: Vi oppdaterer daglig salgs- og strømmetall, noe som gjør at MoS raskt kan se effekter av ulike grep de gjør.

Med «ulike grep» tenker Tornes på noe av det som gjør MoS interessant for Phonofile.

- De har en enorm kompetanse på både på promotion – den ikke betalte annonseringen, den man kan få redaksjonelt – og med marketing – mer tradisjonell markedsføring. Det er egenskaper vi mener kommer til å bli veldig viktige i tiden fremover, ettersom strømmetjenestene gjør at distribusjon i seg selv ikke er noe problem lenger. Oppgaven nå er å bli lagt merke til, og der er MoS veldig gode.


Langsiktig prosjekt
Det er ikke per nå klart når titlene fra MoS-katalogen blir tilgjengelig på strømmetjenester.

- Vi skal gjøre det i et tempo alle er komfortable med, og ser på dette som et stort og langsiktig prosjekt.

MoS’ digitalsjef Jason Reed sier at Phonofile har en “utmerket kunnskap om de lokale nordiske markedene, og om fremvoksende digitale forretningsmodeller. Deres ekspertise og tekniske infrastruktur vil utvilsomt hjelpe oss med utviklingen av vår internasjonale, digitale forretninger».

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten