Arve Tellefsen
Foto: Bente Bjercke

Sibeliuspris til Tellefsen

Hedres for finsknorsk samarbeid.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Sibeliusprisen 2011 er tildelt fiolinisten Arve Tellefsen.

Sibeliusprisen deles ut en gang i året, første gang i 2003. Prisbeløpet er på 100.000 kroner. Prisen er en æresbelønning for fremragende innsats for å fremme kontakten mellom finsk og norsk musikkliv eller forståelse for og kjennskap til finsk musikk i Norge eller norsk musikk i Finland.

Tellefsen mottar prisen ved Oslo-Filharmoniens konsert i Oslo Konserthus den 20. oktober 2011.


Finsknorsk samarbeid
Tellefsen er en nestor i norsk musikkliv. Han har også en enestående posisjon i internasjonalt musikkliv. I en pressemelding heter det at han får prisen for sin "betydelige innsats for finsknorsk samarbeid på musikkfronten", som for eksempel å gjentagne ganger opptrådt som solist i Sibelius' fiolinkonsert ulike steder i Norge såvel som i utlandet, og å ha gjort en CD-innspilling av denne konserten med Paavo Berglund som dirigent. Ved hans kammermusikkfestival har det fra starten av vært fremført atskillig finsk musikk, også av samtidskomponister, og han har gjennom årene engasjert og spilt sammen med en rekke finske musikere på sine festivaler.


Utstrakt konsertvirksomhet
Arve Tellefsen har også vært aktiv innen musikklivet i Finland. Han har deltatt ved en rekke finske festivaler, gitt mesterklasser og fremført norsk musikk, såvel fra det klassiske repertoaret som av samtidskomponister. Han har også deltatt i juryen for den internasjonale Sibeliuskonkurransen for unge fiolinister i Helsinki. Han har dessuten hatt en utstrakt internasjonal konsertvirksomhet i samspill med finske dirigenter og solister.

Tidligere mottakere av Sibeliusprisen er dirigentene Eivind Aadland og Jukka-Pekka Saraste, pianistene Håvard Gimse og Leif Ove Andsnes, mezzosopranen Randi Stene, fiolinisten Henning Kraggerud, cellisten Truls Mørk og professor Idar Karevold.

Del artikkelen på:
                  |     Mer
Arve Tellefsen

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten