Lionel Batiste, Anniken Huitfeld og Jan Ole Otnæs under åpningsparaden til Moldejazz 2010
Foto: Karl Bugge

- Som en festtale

Sjefen for Kongsberg Jazzfestival er ikke imponert over Kulturrådets evaluering av Moldejazzen.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

I en rapport fra Kulturrådet som skal vurdere Molde Jazzfestivals kunstneriske måloppnåelse, brukes tall som er rent teoretiske til å begrunne hvordan festivalen ”på en imponerende måte” kombinerer jazzfestival og folkefest.

Festivalsjef for Kongsberg Jazzfestival, Pål Fidjestøl, synes ikke det er noe spesielt bemerkelsesverdig med tallbruken i vurderingen.

- Dette er uskyldig tallpynting som kulturrådet har gjort selv, og er ikke en dramatisk avsløring. Slikt skjer over hele fjøla, uansett virkefelt. Vi er selv i samme situasjon i forhold til jazz og ikke-jazz - jeg har fått kjeft for å ha booket Madrugada. Det finnes en forståelse av at rockefestivaler skal ha en enerett på å ha kommersielle konserter, men både Molde og Kongsberg kombinerer det smale med folkefesten. Jeg ser ikke det helt skandaløse i at Missy Elliot har spilt på Molde, sier Fidjestøl.


Ligner på festtale
Vurderingen fra Kulturrådet er han for øvrig kritisk til.

- Den ligner på årsmeldingen vår, det vil si, det er som en festtale. Teksten er i referatstil, og ikke så mye en evaluering som sådan. Det er mer en begrunnelse og et forsvar. Alt som står der har også vi og andre festivaler gjort. For all del, Molde er flinke, men det er spesifisert i kriteriene at knutepunktfestivalene skal være kompetansesentre. Det synes jeg ikke Molde har vært. Tydeligvis tar ikke Kulturrådet tak i den biten.


Les også: Kritiske til Moldes samarbeidsevne


- Prinsipielt hårreisende
Fidjestøl stusser også på selve konseptet med knutepunktfestival, og ikke minst det at invitasjonen fra departementet til å evaluere Molde og selv søke om knutepunktstatus kom samtidig.

- Det er prinsipielt hårreisende.

- Søkte Kongsberg om knutepunktstatus?

- Vi har valgt ikke å søke, og forholdt oss bare til evalueringen. Hvis jeg skrev noe som helst om søknaden, var det at dette tar vi senere. Det var også noe med tidsfristen. Man får ikke formulert en god knutepunktsøknad på noen få uker. Det føltes i alle fall ikke riktig for oss.

- Vil dere søke senere?

- Jeg kan ikke utelukke det, men da Molde i sin tid fikk tildelt denne statusen ble Kongsberg også invitert til å søke, og sa nei fordi man var redd for å miste programmeringsfriheten. Det at vi aktivt har takket nei gjenspeiles forhåpentligvis i programmet, i den forstand at vi av og til tillater oss å være "rampegutten i jazzklassen".

Del artikkelen på:
                  |     Mer
Lionel Batiste, Anniken Huitfeld og Jan Ole Otnæs under åpningsparaden til Moldejazz 2010

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten