Prestisjepris til Jana Winderen

Winderen er tildelt prisen Golden Nica under Ars Electronica.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Lydkunstneren ble tildelt Golden Nica for albumet “Energy Field” som ble plukket ut blant 717 innsendte bidrag. Albumet ble sluppet på selskapet Touch, som også gir ut artister som Fennesz og Biosphere, i april 2010.


Usynlige lydlandskap
Ballade gjorde et lengre intervju med Winderen i forbindelse med utgivelsen av “Energy Field”. Albumet består av består av opptak fra reiser til landskap med is og vann i områdene omkring Barentshavet, Grønland og Norge.

- Helt siden jeg var liten har jeg vært opptatt av økosystemene under vann. Det er et område vi ikke vet så mye om. Men jeg er også opptatt av lyden av alle landskap som ikke er synlige, som dypt inne i en maurtue, innunder barken på et tre eller, for den del, lyden av en flaggermus, sier Winderen i intervjuet.

Blant tidligere vinneren finner man Peter Gabriel og Jean-Claude Risset, Aphex Twin, Bernard Parmegiani, Carsten Nicolai og Eliane Radigue.

Konkurransen organiseres av Ars Electronica Linz GmbH og ORFs øvre Østerrike Studio i samarbeid med OK Center for Contemporary Art og Brucknerhaus Linz. Prisene deles ut under Ars Electronica festivalen, som i år går av stabelen i månedsskiftet august/september.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten