Prestisjepris til Jana Winderen

Winderen er tildelt prisen Golden Nica under Ars Electronica.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Lydkunstneren ble tildelt Golden Nica for albumet “Energy Field” som ble plukket ut blant 717 innsendte bidrag. Albumet ble sluppet på selskapet Touch, som også gir ut artister som Fennesz og Biosphere, i april 2010.


Usynlige lydlandskap
Ballade gjorde et lengre intervju med Winderen i forbindelse med utgivelsen av “Energy Field”. Albumet består av består av opptak fra reiser til landskap med is og vann i områdene omkring Barentshavet, Grønland og Norge.

- Helt siden jeg var liten har jeg vært opptatt av økosystemene under vann. Det er et område vi ikke vet så mye om. Men jeg er også opptatt av lyden av alle landskap som ikke er synlige, som dypt inne i en maurtue, innunder barken på et tre eller, for den del, lyden av en flaggermus, sier Winderen i intervjuet.

Blant tidligere vinneren finner man Peter Gabriel og Jean-Claude Risset, Aphex Twin, Bernard Parmegiani, Carsten Nicolai og Eliane Radigue.

Konkurransen organiseres av Ars Electronica Linz GmbH og ORFs øvre Østerrike Studio i samarbeid med OK Center for Contemporary Art og Brucknerhaus Linz. Prisene deles ut under Ars Electronica festivalen, som i år går av stabelen i månedsskiftet august/september.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Fra Musikk i tall 2012 (Foto: Norsk kulturråd/Rambøll Management Consulting)

Musikk i tall

I dag presenteres tall for norsk musikkbransje fra 2012, første steg mot en årlig statistikk. Les rapporten her.Les mer om dette

Andreas Meland (Foto: Haakon Nordvik)

Strømme, eller ikke?

Lave inntekter fører fortsatt til at noen holder repertoar tilbake fra strømming. Mens Kirkelig Kulturverksted bremser, returnerer lille Hubro til strømmeuniverset.Les mer om dette

Erik Hillestad (Foto: kkv.no)

Hillestad i pluss

Kirkelig Kulturverksted slutter med å finansiere innspillinger. Dermed går selskapet i pluss i 2013.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten