POING
Foto: Ellen Ugelstad

POING til Ultima

Den norske trioen POING går inn i Ultima-festivalen som kunstneriske ledere sammen med Luca Francesconi for 2011.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Rolf-Erik Nystrøm, Frode Haltli og Håkon Thelin i POING feiret ti års jubileum som POING i 2009, og er en veletablert trio med bredt repertoar. I 2009 ble de også kåret til Årets utøvere av Norsk Komponistforening.

Det er Ultimas kunstneriske leder Luca Francesconi som har invitert POING inn i festivalen.

- Dette gir meg en god mulighet til å bli enda bedre kjent med det norske musikkmiljøet, sammen med noen av de fremste på feltet. Jeg ser på 2011 som et etableringsår for meg i Ultima, og gleder meg til å ta fatt på arbeidet i årene som kommer, sier Luca Francesconi i en pressemelding.


Allsidige
Som kunstneriske ledere er Nystrøm, Haltli og Thelin opptatt av at festivalen skal vise en vid horisont innenfor ulike musikalske uttrykk.

- Vårt hjerte har alltid ligget i samtidsmusikken, mens årene strekker seg videre inn i folkemusikk, jazz og den kommersielle musikken. Improvisasjonen er hele tiden der som døråpner og medspiller, forklarer Thelin.


Aktiv refleksjon
Arbeidet med programmeringen er godt i gang. Thelin kan foreløpig ikke lansere nyheter fra programmet, men kan avsløre at POING selv vil være med som utøvere.

- Vi håper at POINGs rolle som musikanter vil gi festivalen en ny dimensjon av levende formidling, utfordrende musisering og en aktiv refleksjon over kunstmusikken og dennes relasjon til andre musikalske uttrykk. Vi vil gjøre vårt ytterste for å fortsette den positive utviklingen som festivalen nøt under Lars Petter Hagens ledelse, understreker Thelin.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

POING

Mer i MiCs bransjeregister

POING

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

1 lokal kommentar til denne artikkelen

 

 
 
KOMMENTAR I DAGSAVISEN I DAG:
Skrevet 07.03.2011 16:36 av Spent publikummer

http://www.nyemeninger.no/alle_meninger/cat1000/subcat1026/thread132296/#post_132296

Svar på kommentar

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten