Sveinung Rindal i WiMP er stolt over å nå ut til så mange av Canal Digitals abonnenter.

Kraftig drahjelp for WiMP

Kan få 700.000 nye kunder via avtale med Canal Digital.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Den norske streamingtjenesten WiMP, som blir levert av Aspiro og Platekompaniet i samarbeid med Telenor, vil i løpet av våren bli gjort tilgjengelig til Canal Digitals kunder.

Canal Digital er en parabol- og kabel-TV-leverandør som eies av Telenor.


Verdt millioner
Avtalen ble presentert under by:Larm og innebærer at WiMP blir tilgjengelig for de som har Canal Digitals tv-abonnement. Abonnentene får tilgang på en desktop-løsning (til PC og/eller Mac), men må betale ekstra om de ønsker mobil- og offlineløsninger.

Tilbudet blir uten ekstra kostnad for forbruker, Canal Digital skal ta hele utgiftene selv. Hvor mye penger det blir snakk om ville ingen av aktørene ut med på pressekonferansen under by:Larm.

Dagens Næringsliv skriver lørdag (bare på papir) at verdien på WiMP-abonnementet som Canal Digital-kundene nå får kan anslås til rundt 50 kroner per abonnent per måned. Avtalen kan dermed innebære dermed en total musikkomsetning på 420 millioner kroner årlig, skriver avisen.


Platebransjen godt fornøyd
- Dette er den type tiltak som må til for å få også de mellom 40 og 60 over på streaming, sier Jørn Dalchow i daWorks, Music Export Norway og IFPI, som karakteriserer avtalen som veldig positiv for musikkbransjen overfor E24.

Dalchow har tidligere trukket seg ut av WiMPs konkurrent Spotify, men relanserer nå katalogen til daWorks som en følge av en ny avtale med det svenske alternativet. Til E24 sier Dalchow at han har “forstått det slik at Canal Digital-abonnentene etter hvert vil måtte betale spesifikt for WiMP”.

Aspiros administrerende direktør sier til E24 at norske musikere nå får en sterk distribusjonskanal av sin musikk som de får betalt for, mens Sveinung Rindal, redaksjonelt ansvarlig i WiMP, er begeistret over avtalen.

- Vi er stolte over at WiMP nå er ute til et langt større publikum, sier han til E24.

Del artikkelen på:
                  |     Mer
Sveinung Rindal i WiMP er stolt over å nå ut til så mange av Canal Digitals abonnenter.

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten