Ballade arrangerer debattkveld om by:Larm

Hva er by:Larm i 2011? Kan argumentene som ble brukt for å flytte festivalen til Oslo i 2008 fortsatt brukes for å holde den der i dag?

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Da by:Larm startet i 1998 skulle festivalen hjelpe frem ny, norsk musikk, og den skulle aldri arrangeres Oslo.

I 2011 arrangeres festivalen for fjerde år på rad i nettopp Oslo, og på programmet finner en mange artister som har spilt der flere ganger tidligere. Rundt om i landet vokser det nå frem egne arrangementer som gjør mye det by:Larm tidligere gjorde, som
Trondheim Calling og Tromsø Sound City. Betyr det at by:Larm gjør noe feil, eller at de har gjort noe riktig?


Hva er by:Larm i 2011?
Er argumentene for å flytte festivalen til Oslo i 2008 fortsatt gyldige i dag? Vil by:Larm noensinne igjen bli en omreisende festival? Hva tjener man på å ha arrangementet i Oslo, og hva mister man? Trenger Oslo, skandinavias klart mest aktive musikkby, en egen klubbfestival? Er det et argument for eller mot byen at mesteparten av bransjen holder til her? Er neste stopp ikke Midt-Norge eller Vestlandet, men heller Sverige eller Danmark?

Ballade og Foreningen Musikkbyen Oslo inviterer til debatt og mingling. I panelet sitter Erlend Mogård-Larsen (prosjektleder for by:Larm), Line Endresen (daglig leder i Norsk Rockforbund), Jon Gotteberg (leder for Foreningen Musikkbyen Oslo) og Vegard Anda (initiativtaker til Trondheim Calling).


Runar Eggesvik, som var bookingansvarlig for festivalen da den ble flyttet til Oslo, holder en kort introduksjon.

Debatten holdes på Internasjonalen onsdag 9. februar. Dørene åpner 19.00, debatten starter presis kl. 20.00. Gratis og greier.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

5 lokale kommentarer til denne artikkelen

 

 
 
STREAMING
Skrevet 06.02.2011 23:10 av Espen

Kan dere streame debatten? Jeg vil gjerne se den. Eventuelt filme og legge ut

Svar på kommentar

 
 
LYD. KANSKJE.
Skrevet 07.02.2011 09:53 av Espen A. Eik

Hei,

takk for interesse for debatten. Vi har ikke mulighet til å få streamet den, er jeg redd. Men vi kan forsøke å gjøre et lydopptak. (Det gikk riktignok ikke så bra sist vi forsøkte, men vi prøver igjen.)

mvh
Espen

Svar på kommentar

 
 
STREAMINGS
Skrevet 07.02.2011 16:35 av Chris

Hørt at det finnes en app som gjør at du enkelt kan streame både lyd og bilde opp på et nettsted... HUsker desverre ikke hva den heter, men det skal finnes der ute i app-havet. Hørt at den skal funke fint også.

Svar på kommentar

 
 
APP FOR STREAMING!
Skrevet 09.02.2011 14:11 av Kristian Krokslett

bambuser!

Svar på kommentar

 
 
TAKK
Skrevet 09.02.2011 15:16 av Espen

Ok, takk for tips. Får se om vi kan få det til neste gang. I kveld går det nok ikke uansett.

Svar på kommentar

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten