Musikk/maskin-seminar

Hvordan har den digitale tidsalder endret komposisjonspraksis, sound og groove?

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Antologien “Musical Rhythm in the Age of Digital Reproduction” kom nylig ut på forlaget Ashgate.

Den ble redigert av Anne Danielsen, som er professor i musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo, og sprang ut av et femårig forskningsprosjekt som ble finansiert av Norges Forskningsråd og Universitetet i Oslo.

På seminaret "Musikk og maskin" den 3. februar vil Guttorm Andreasen (DJ 99, Wasabi), Tone Åse (Trondheim Voices, Kvitretten m.m.), Trond Engum (The 3rd and the Mortal) samt flere av bidragsyterne til boka belyse de digitale musikkverktøyenes nedslag i det rytmiske og improviserte musikkfeltet gjennom egne kunstneriske innslag, kommentarer og diskusjon.

Spørsmål som stilles er:
- Hvilke muligheter og begrensninger ligger i den nye digitale musikkteknologien?
- Hvordan har de digitale verktøyene forandret det rytmiske og klanglige uttrykket i såkalt groovebasert eller rytmisk musikk?
- Hvordan har forholdet mellom framføring og komposisjon endret seg med den nye teknologien?

Seminaret skjer torsdag 3. februar på Nasjonalbiblioteket på Solli plass kl. 13.00. Påmelding før 1. februar til arrangør MIC Norsk musikkinformasjon på adressen: seminar@mic.no. Medarrangør er Institutt for musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten