Foto: www.spotify.com

Spellemann samarbeider med Spotify

Deler ut stipend til en norsk artist som i løpet av 2010 har utnyttet teknologien til å kommunisere med publikum på en "kreativ, nyskapende og inspirerende måte".

Del artikkelen på:
                    |     Mer

- Vi har har et slikt stipend også i Sverige, der skal det deles ut allerede på mandag, sier Sofie Grant i Spotify til Ballade.

- Hvem er stipendet for?

- Vi ønsker å trekke fram de som har vært gode til å kommunisere med publikum, og som har utnyttet de mulighetene som finnes i den digitale hverdagen. Vi vil komme opp med fem nominerte, og så sette sammen en jury bestående av folk fra musikkbransjen. Juryen kårer en vinner. Stipendet er et samarbeid med Spellemannsprisen, men det skal ikke deles ut samtidig som spellemannsprisene.


De svenske nominerte
Blant de svenske nominerte til stipendet finner en band som IAMAMIWHOAMI, et elektronisk musikk- og filmprosjekt som har spredd seg viralt gjennom sosiale medier. I følge den svenske juryen har prosjektet gjennom innovative grep lykkes i å vekke nysgjerrighet, gi opphav til stadig nye spekulasjoner og etablert et sterkt forhold til sine fans. Også bandet Johnossi er nominert, blant annet for å laget sin egen tegneserie, og ha tatt i bruk iPad/iPhone-applikasjoner som har engasjert fansen i konkurranser via sosiale medier.

Og, selvfølgelig: Robyn, som har gjort en hel rekke nye grep for å holde på oppmerksomheten i sosiale medier. På hennes hjemmesiden kan fansen for eksempel lage sine egne rytmer.


Bryter mønstre
Stipendet er på 25 000 kroner.

- Det er viktig å løfte frem innovatører som bryter mønstre, er nytenkende og inspirerende, sier Marte Thorsby, styreleder i Spellemann AS.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Fra Musikk i tall 2012 (Foto: Norsk kulturråd/Rambøll Management Consulting)

Musikk i tall

I dag presenteres tall for norsk musikkbransje fra 2012, første steg mot en årlig statistikk. Les rapporten her.Les mer om dette

Andreas Meland (Foto: Haakon Nordvik)

Strømme, eller ikke?

Lave inntekter fører fortsatt til at noen holder repertoar tilbake fra strømming. Mens Kirkelig Kulturverksted bremser, returnerer lille Hubro til strømmeuniverset.Les mer om dette

Erik Hillestad (Foto: kkv.no)

Hillestad i pluss

Kirkelig Kulturverksted slutter med å finansiere innspillinger. Dermed går selskapet i pluss i 2013.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten