Foto: Rashid Akrim

Verdens senter

Med 85 000 besøkende i fjor er Øyafestivalen Norges største festival, men det er ikke noe bookingansvarlig Claes Olsen vil reklamere med.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Kvalitet er førsteprioritet for Claes Olsen når publikum legger byen bak seg og trer inn i Middelalderparken. Som nummer to i rekken av Ballades ringerunde til landets festival-bookingsjefer, får vi Olsens versjon av hvordan Øya blir til, og hvordan det føles å være verdens senter.

Hvordan ligger bookinga an?
- Vi er i en tid hvor vi får mange ja og mange nei fra band vi har venta på lenge. Jeg er veldig fornøyd med det vi har foreløpig, men i morgen kan alt være snudd opp-ned. Jeg jubler ikke før bandene er i boks.

Hvordan skiller Øya seg ut i storbyeksosen?
- Vi har en fantastisk fin park som ligger midt i byen, og når folk går inn i parken legger de byen bak seg. Jeg er stolt av området og miljøet, hvor vi prøver å få til noe unikt som man ikke kan oppleve ellers. Vårt mål har hele tiden vært å lage en best mulig byfestival, derfor er kombinasjonen av Middelalderparken og samarbeidet med rundt 25 av Oslos sterkeste klubbscener perfekt.

Blir du bitter på de som får seg gratiskonserter fra brua utenfor konsertområdet?
- Nei, det at folk er så ivrige på å se konsertene er bare sjarmerende. Det hadde kanskje vært bittert om vi ikke hadde solgt noen billetter og publikum hadde stått på brua, men det er kjempekult som det er nå – folk henger opp bannere med bandnavn og sånt. Men brua blir revet snart, så de har nok ikke mange år igjen.

Har du noen backstagehistorier?
- Det har vært få skandaler av stor skala. Jeg synes det er kult når internasjonale band kommer tidlig til festivalen for å bli i Oslo flere dager. Når Sonic Youth, My Bloody Valentine og Nick Cave sitter sammen backstage, føler jeg at vi er verdens senter. Noen artister får man ikke snakket med, engang. Ikke en kjeft fikk møte Morrissey, som kjørte rett til scenen og tok inn på tre forskjellige hotellrom i Oslo slik at ingen fikk vite hvor han bodde.

Hva er det stiligste du har opplevd som Øya-booker?
- Det er vanskelig å sette fingeren på én ting etter så mange år, men det å ha hatt mange vanvittig unike konsertopplevelser er en fin følelse. Også er det stort å bekrefte band man har prøvd å booke i mange år, for deretter å se 10 000 publikummere kose seg foran scenen.

Hvilke bookingprestasjoner er du mest stolt av?
- Vi var de første i Europa som booka Fleet Foxes og Band of Horses. Og det er kult å få de banda som ingen hadde trodd de skulle få se live i Oslo, samt band vi har drømt om lenge som har vært vanskelig å skaffe. The Cramps hadde vi prøvd på i mange år uten respons, men plutselig møtte jeg presseagenten deres på et nachspiel etter South by Southwest i Austin. Noen dager etter jeg kom hjem, fikk jeg mail fra Poison Ivy selv, hvor hun skreiv at hun ville spille på Øya med The Cramps – et stort øyeblikk!

Dere er Norges største festival?
- I fjor hadde vi 85 000 besøkende, så vi kan si det - selv om vi ikke bruker det som markedsføring. Det er viktigst at Øya er bra, ikke størst.


Tid: 10. – 14. august
Sted: Middelalderparken, Oslo
Foreløpige band: Pavement, Iggy & the Stooges, The xx, Converge, Motorpsycho, med mer.
Hjemmeside: http://oyafestivalen.no

file:///C:/Documents%20and%20Settings/Ballade/Skrivebord/oya.jpg

Publikum på Øyafestivalen 2009. (Foto: Erik Moholdt/oyafestivalen.no)

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om begivenheterBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten