Lindemanprisen 2010 til Solveig Kringlebotn

Operasangeren Solveig Kringlebotn (46) får årets Lindemanpris for sine store internasjonale triumfer.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Solveig Kringlebotn

”Solveig Kringlebotn står fram som en stor kunstner i internasjonal sammenheng. Som operaartist engasjeres hun til betydelige og krevende roller av de største og mest prestisjefylte scener over hele verden – i New York, San Francisco, London, Milano og Paris. Som konsertsanger har hun høstet kunstneriske triumfer med store orkestre og fremstående dirigenter – i London, Berlin, Edinburgh, Salzburg og Los Angeles”, heter det i juryens begrunnelse.

Lindemanprisen deles vanligvis ut hvert år til en komponist, utøver eller pedagog, som har gjort en spesielt fortjenstfull og/eller betydningsfull innsats i norsk musikkliv. Prisen skal bidra til å fremme norsk musikkliv ved å fremheve særlig fremtredende musikeres innsats. Prisen er i 2010 på 150.000 kroner og deles ut av styret for Lindemans Legat.

I begrunnelsen for valget av Solveig Kringelbotn som årets vinner, påpeker juryen at også norske publikummere har hatt flere anledninger til å oppleve Kringlebotn både på operascenen og konsertpodiet de siste årene.
"Hennes repertoar er stort og spenner vidt. Ikke minst har hun markert seg i de store former både på operascenen og konsertpodiet med verker av Tsjaikovski, Wagner og Strauss, Sjostakovitsj, Berg og Lutoslawski", skrives det.

De fremhever videre at uttrykket folkekjær ikke sjelden benyttes om årets mottaker av Lindemanprisen. Selv om hennes karriere først og fremst utspiller seg i det aller øverste sjikt av internasjonalt musikkliv, mener juryen at Kringlebotn som kunstner utstråler en genuin innlevelse også i de små formater.

”Slik framstår hun også som forbilde for unge sangere; hun har vist at man systematisk og målrettet kan bygge en enestående internasjonal karriere innen det store og krevende repertoaret, samtidig som man kan beholde og formidle gleden over å musisere i det lille format for et bredt publikum”, uttaler juryen.

Dette i følge en pressemelding.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

1 lokal kommentar til denne artikkelen

 

 
 
2010
Skrevet 07.10.2009 17:48 av Jens

Det er forhåpentligvis ikke kjent hvem som får prisen for 2010.

2009, derimot, fikk Solveig.

Svar på kommentar

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten