Radka-prisen til Elin Rosseland

Mandag ble den sjuende Radka Toneff Minnepris tildelt sangeren og komponisten Elin Rosseland.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Elin Rosseland (Foto: Jazzbasen.no/Arve Kjersheim)

Prisen på kr 40 000 ble utdelt i forbindelse med åpningskonserten ”Til Radka” under Oslo Jazzfestival mandag.

Hensikten med Radka Toneff Minnepris er å hedre Toneffs minne og samtidig stimulere den kunstneriske aktiviteten til en fremragende utøver.

I begrunnelsen for å tildele prisen til Elin Rosseland heter det:


”Helt siden studietiden ved Norges Musikkhøyskole på begynnelsen av 1980-tallet har prisvinneren markert seg som jazzutøver med særskilte kvaliteter. Hun vakte oppmerksomhet i en rekke sammenhenger, men det egentlige gjennombruddet kom med hennes eget band ”Fair Play” i 1987.

Prisvinneren er en musikernes musiker, med en allsidighet, musikalitet og et personlig uttrykk som har gjort henne til en svært ettertraktet samarbeidspartner i en rekke sammenhenger de siste tjue åra. Hun var sentral i bandet Søyr i en årrekke og har spilt i ulike besetninger med Rob Waring, Christian Wallumrød og Johannes Eick, noe som resulterte i tre kritikerroste CD’er er og Edvard-pris. Hun har også gjennomført spennende vokalsamarbeid med Eldbjørg Raknes og Sidsel Endresen i ESE samt medvirket på nye innspillinger med både Nils Petter Molvær og Helge Iberg.

Prisvinneren er en moden og personlig utøver og har i tillegg vist store kvaliteter som komponist, arrangør og som inspirator og pedagog for unge utøvere”.


Om Radka Toneff Minnepris
Da sangerinnen Radka Toneff døde i 1982, mistet vi en av våre aller fremste sangerinner. I løpet av sin korte karriere rakk Radka å gi ut tre plater; ”Winter Poem”,”It don’t come easy”og ”Fairytales” (Odin).

I 1993 ga plateselskapet Odin ut konsertplata ”Radka Toneff – Live in Hamburg”. Samtidig ble det besluttet å opprette et minnefond for å hedre Radka Toneff og for å stimulere utøvere som arbeider i Radka Toneffs ånd.

Minnefondet er basert på royaltyinntekter fra samtlige utgivelser på Odin, Universal og Curling Legs.

Tidligere mottakere av Radka Toneffs Minnepris er Sidsel Endresen, Kirsten Bråten Berg, Karin Krog, Per Jørgensen, Live Maria Roggen, Solveig Slettahjell og Arve Henriksen

Radka Toneff Minnepris blir delt ut hvert annet år. Et styre bestående av Arild Andersen Sidsel Endresen, Jana Toneff, Jan Ole Otnæs og forrige prisvinner Arve Henriksen har valgt ut årets prisvinner.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten