Ole A. Sørli har gått bort

Sørli ble kanskje mest kjent for arbeidet sitt med Dollie de Luxe og musikalen Which Witch, men var også leder for bandet The Cool Cats samt initiativtaker til interesseorganisasjonen for uavhengige norske plateselskaper, FONO, - Ingen kunne være likegyldig til hans meninger og synspunkter om norsk musikk, skriver FONO-styreleder Larry Bringsjord i denne nekrologen.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Natt til lørdag 1. august sovnet Ole A. Sørli inn, etter et halvt års sykdom.

Ole var en av de store heltene i platebransjen i Norge. Og etter sin karriere som musiker og som leder for bandet The Cool Cats, arbeidet han hele sitt liv med og for norsk musikk.

I desember 1980 kalte han inn et knippe frittstående plateprodusenter til konstituerende møte i ”Norske Uff – Uavhengige fonogramprodusenters forening”, som senere skiftet navn til ”FONO”. Han ble foreningens første formann og i tillegg til å drive eget selskap påtok han seg atskillige verv i bransjen, blant annet som styremedlem i FONO og formann i Spellemannkomiteen.

Ole fortsatte hele sitt liv å være et sentralt medlem av den norske platebransjen og påvirket dennes utvikling gjennom åtti- og nittitallet. Ingen kunne være likegyldig til hans meninger og synspunkter om norsk musikk.

Hans plateselskap, Notabene Records foresto noen av de aller beste norske pop/rock-utgivelser på åtti- og nittitallet, med blant andre Ole I’Dole, Knutsen & Ludvigsen, og ikke minst Dollie de Luxe. Hans livsverk var musikalen Which Witch og det ble for ham en stor triumf at han klarte å få forestillingen satt opp i London.  

Ole gikk dessverre så alt for tidlig bort.

Vi skulle svært gjerne ha hatt han med oss videre, slik at han kunne fortsette å sette preg på utviklingen av norsk musikk. Kollegaer og venner i norsk platebransje vil savne han dypt og vi vil bli fattigere uten hans kreative og markante meninger.

Takk for alt, Ole!

Hilsen alle dine venner i FONO  

Larry Bringsjord er styreleder i FONO

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

1 lokal kommentar til denne artikkelen

 

 
 
HVIL I FRED OLE.
Skrevet 06.08.2009 10:21 av Espen Langseth

En god inspirator og en kul kompis gikk bort så alt for tidlig '(

Svar på kommentar

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten