Norsk Rockforbund: Line Endresen ny leder

Monica Larsson går av etter mer enn fem år som daglig leder i Norsk Rockforbund.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Line Endresen 2007

Line Endresen tar over etter Larsson 1. september. Endresen er nå informasjonssjef i GramArt. Hun har tidligere ledet kompetansesenteret for rytmisk musikk i Bergen (BRAK) og har engasjert seg gjennom tillitsverv blant annet i Øyafestivalen, Hulen, Kvarteret, Folken, Bergen Næringsråd og Forum for Kultur og Næringsliv.

- Jeg er vettskremt, men klokkeklar. Det er spesielt gøy å ta over en organisasjon som har betydd mye fra meg gjennom over ti år, sier Endresen i en pressemelding.

Monica Larsson går til en jobb hos Likestillingsombudet. Larsson har vært en konsensusorientert og markant lederskikkelse i Norsk Rockforbund. Hun har flittig debattert på Ballade, og stilt krav til myndigheten på vegne av festivaler, klubber og Samstemt!-initiativet som Rockforbundet deler med Norsk Jazzforum, Ny Musikk, Norsk Folkemusikk og Danselag og Landslaget for Spelemenn.

I et intervju med Aftenposten bruker Larsson sin posisjon som avtroppende leder i den partipolitiske uavhengige organisasjon som Rockforbundet er til å advare mot Fremskrittspartiets kulturpolitikk.

- Personlig vil jeg si at de som ikke støtter opp om Kulturløftet videre, gjør feil. Å få Frp inn i statsministerstolen vil være en katastrofe, både for våre medlemmer og for norsk kultur generelt, sier Larsson til avisen.

Frps kulturpolitiske talsmann Ulf Erik Knudsen svarer at det er oppsiktsvekkende at en representant fra en upolitisk organisasjon kan komme med en slik uttalelse, men at det faktum at hun skal gå av, mildner utblåsningen.

- For vår del merker vi oss synspunktene, men vi mener at kulturen hadde fint klart litt strammere rammer enn det man har i dag, sier Knudsen.

Påtroppende leder Endresen er mer diplomatisk.

- Jeg vil ikke si det like sterkt som Monica, men det er jo trygt å vite hva man har, sier hun.

Endresen sier at hun ikke vil starte en revolusjon og stake ut en ny kurs for Norsk Rockforbund, men videreføre den jobben som Larsson har påbegynt og det som Endresen kaller "smilets politikk", som først og fremst handler om samarbeid.

- Den politikken må føres videre, for samarbeid er eneste vei å gå i lille Norge, sier Endresen.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten