Forbundsleder trekker seg fra Musikernes felleorganisasjon

Arnfinn Bjerkestrand trekker seg etter sju år som forbundsleder i Musikernes felleorganisasjon (MFO).

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Arnfinm Bjerkestrand_MFO_2008

Arnfinn Bjerkestrand fratrer som forbundsleder i MFO.

- Bjerkestrand, som er nyoperert, er for tiden sykemeldt, og hans nåværende helsesituasjon er ikke forenlig med den arbeidsbelastning som vervet som forbundsleder innebærer, sier Nicolaas A. Kippenbroeck, fungerende informasjonssjef i MFO i en pressemelding.

MFOs forbundsstyre valgte onsdag Renée Rasmussen som Bjerkestrands etterfølger. Hun tiltrer som forbundsleder på heltid fra i dag, torsdag, og skal sitte fram til MFOs landsmøte i 2010. Rasmussen (40) har tidligere vært oboist i Marinemusikken, og har vært nestleder i MFO siden 2002.

Som ny nestleder valgte forbundsstyret Bengt Norbakken (37), som til daglig er kantor i Gand kirke i Sandnes. Norbakken vil ha nestlederoppgaven som en deltidsfunksjon, mens Hans Ole Rian (40) fortsetter som nestleder på heltid. Rasmussen og de to nestlederne utgjør det nye arbeidsutvalget i MFO.

Arnfinn Bjerkestrand vil fortsette i sine verv i Fond for utøvende kunstnere, Alarmprisen, Music Export Norway, Rock City Namsos og Musikkutstyrsordningen.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

2 lokale kommentarer til denne artikkelen

 

 
 
TAKK!
Skrevet 13.02.2009 20:19 av Asbjørn Myksvoll

Takk for en kjempeinnsats gjennom mange år! Håper du kommer fort tilbake i virksomhet. God bedring! Vennlig hilsen Asbjørn Myksvoll

Svar på kommentar

 
 
TAKK
Skrevet 17.02.2009 16:44 av ole bøhn

På vegne av Norsk Tonekunstnersamfund og meg selv vil jeg takke for en flott innsats som forbundsleder av MFO. Håper at du snart er tilbake i fin form. Samtidig ønsker jeg Rene lykke til som ny leder og gleder meg til et godt samarbeid.

Svar på kommentar

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten