Bergen: Operamiljøene samarbeider

Opera Bergen og Den Nye Opera samarbeider om barneopera "til beste for positiv utvikling for operasaken i regionen" heter det i en felles uttalelse.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Håkonshallen, fra www.ulriken.no

Det er ikke til å stikke under en stol at Opera Bergen og Den Nye Opera har hatt sine opphetede diskusjoner. Nå har de bestemt seg for å samarbeide om en barenopera.

Den Nye Opera presenterer barneoperaforestillingen ”The Two Fiddlers” av Peter Maxwell Davies som en del av sitt program for 2009. Den Nye Opera vil i denne oppsettingen benytte seg av den kompetanse og erfaring som Opera Bergen besitter, som det heter i en felles pressemelding.

Den Nye Opera har besluttet å outsorce til Opera Bergen, ansvar for konsept, produksjon og gjennomføring av The Two Fiddlers.

Prosjektet er en viktig milepæl i et felles ønske om å ta vare på og videreutvikle alle deler av regionens operamiljø, heter det i den felles uttalelsen.

Operaen får premiere i Håkonshallen i Bergen 15.april 2009, og det spilles seks skoleforestillinger. Operaen settes på ny opp med 6 tilsvarende forestillinger samme sted høsten 2009. I denne sammenheng vil produksjonen bli inntatt i i Den Nye Operas sesongprogram for 2009-2010.

De to styrelederne understreker i en kommentar at dette er første skritt for å forene alle gode krefter for på den måten å bruke de samlede økonomiske ressurser på en best mulig måte. Dersom dette samarbeidsprosjektet blir så godt som begge parter håper, vil dette danne grunnlag for et videre og tettere samarbeid.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten