Intro-komponist i Berlin

Hva skjer når kunsten blir en vare? Festivalen Audio Poverty utforsker denne og andre problemstillinger. Komponist Øyvind Torvund blir framført.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Øyvind Torvund 2007 - 5 (Foto: Stian Andersen)

Musikken gjennomgår for tiden et verditap. Ikke bare i økonomisk forstand men også med tanke på at sosiale og estetiske strukturer i samfunnet endres, og påvirker måten vi lytter til, diskuterer og forholder oss til musikk.

Dette skriver festivalen Audio Poverty på sin hjemmeside. Gjennom helgen ønsker de å utforske konsekvenser av dette verditapet. Festivalen stiller blant annet spørsmål om musikernes forhold til det forsvinnende marked og om hva som skjer når musikkritikken forsvinner.

Den norske komponisten Øyvind Torvund er representert på festivalenmed urfremføringen av et nytt stykke i sin Bandrom-syklus.

”Bandrom Haus” er skrevet til Ensemble Zwischentöne, fiolinisten Anna Lindal og duo asamisimasa. Stykket består av 3 situasjoner for 9 musikere, på ulike scener i Haus der Kulturen der Welt.

Situasjon 1:
Komposisjon for duo asamisimasa: gitar, perkusjon, live-elektronikk og kassettspillere.

Situasjon 2:
Fiolinisten Anna Lindal lærer bort tre komposisjoner til ensemble Zwischentöne.

Situasjon 3:
Stykke for Lydskulptur og perkusjon, framført av Kurt König.

Stykket vil bli framført åtte ganger under Audio Poverty festivalen i Berlin 6-8 februar.

For mer informasjon se Haus der Kulturen der Welt og Audio Poverty sine hjemmesider.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Oppussing ved Bergen Offentlige Bibliotek (Foto: Bergen Offentlige Bibliotek)

Ønsker lyd og liv på biblioteket

Kombinasjonen av lyttekvelder, konsertserier, debatter og foredrag skal bygge opp under bruken av musikksamlingen ved norske folkebibliotek. – Vi kan ikke holde musikkbiblioteket kunstig i live, sier avdelingsleder ved Bergen Offentlige Bibliotek Siren Steen.Les mer om dette

Kristin Haagensen, nestleder i MFO (Foto: asamaria.com/MFO)

Vil ikke endre pensjonsvilkårene

INNLEGG: NTO ønsker å endre pensjonssystemet i opera, teatre og orkesterinstitusjonene. MFO kan ikke forhandle fram endringer som gjør at medlemmer får en pensjon de ikke kan leve av, skriver Kristin Haagensen.Les mer om dette

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten