Penderecki til NMHs Bylyder

I NMHs konsertserie Bylyder kommer komponisten Krzysztof Penderecki for å dirigere musikere og sangere fra Musikkhøgskolen og Barratt Due musikkinstitutt fredag 23. og lørdag 24. januar.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Bylyder_ill. (Foto: Jarle Nyttingnes)

76 år gamle Penderecki blir regnet for å være en av de mest kjente nålevende komponistene, o omtales som en innovatør innenfor vestlig samtidsmusikk. Deretter har hans bruk av en mer konvensjonell musikkstil etter 1975 utfordret en generasjon komponister og deres syn på samtidsmusikken.

- Det er en stor begivenhet at Penderecki kommer, og vi ser med forventning fram til å oppleve ham dirigere egne verker, sier rektor ved Norges musikkhøgskole, Eirik Birkeland i en pressemelding.

Pendereckis musikk er tett knyttet til Polens nære historie. Hans mange kirkemusikalske verker er inspirert av tradisjonelle folketoner og påvirket av en polsk katolsk kirkemusikk. På den måten ble musikken hans samlende i den turbulente perioden da kirken og fagbevegelsen kjempet mot det kommunistiske regimet på 1970- og 80-tallet. Blant hans mest kjente verker er Lukaspasjonen og Threnody to the Victims of Hiroshima, et minneverk for ofrene etter atombomben som utslettet en hel by i Japan.

I løpet av prosjektuken ved Musikkhøgskolen skal Penderecki undervise studentene ved skolen og dirigere et stort, sammensatt orkester bestående av Musikkhøgskolens symfoniorkester og Barratt Dues symfoniorkester. Konserten inngår i Musikkhøgskolens konsertserie Bylyder.

Penderecki skal også veilede enkeltstudenter, og overvære en kammerkonsert med sine egne verker, hvor blant annet Musikkhøgskolens kammerkor synger.

Dette i følge en pressemelding.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Andreas Meland (Foto: Haakon Nordvik)

Strømme, eller ikke?

Lave inntekter fører fortsatt til at noen holder repertoar tilbake fra strømming. Mens Kirkelig Kulturverksted bremser, returnerer lille Hubro til strømmeuniverset.Les mer om dette

Erik Hillestad (Foto: kkv.no)

Hillestad i pluss

Kirkelig Kulturverksted slutter med å finansiere innspillinger. Dermed går selskapet i pluss i 2013.Les mer om dette

Oppussing ved Bergen Offentlige Bibliotek (Foto: Bergen Offentlige Bibliotek)

Ønsker lyd og liv på biblioteket

Kombinasjonen av lyttekvelder, konsertserier, debatter og foredrag skal bygge opp under bruken av musikksamlingen ved norske folkebibliotek.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten