Varsler nytt kulturløft

Kulturminister Trond Giske lanserer i en samtale med Aftenposten ideen om et nytt kulturløft fram mot 2014.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Trond Giske (helfigur/delt)

I samtale med kulturredaktør Knut Olav Åmås, forteller kulturminister Trond Giske om Regjeringens kulturpolitikk de tre siste årene, samt om sine viktigste satsninger videre.

Filmmeldingen, scenekunstmeldingen, språkmeldingen og musikkmeldingen skal følges opp, det samme skal Løken-utvalgets innstilling. Et tredje viktig område vil være å få frem nye stortingsmeldinger – om biblioteker og digitalisering og om museene.

I tillegg står et nytt kulturløft sentralt på planen for Giske.

- Faktum er at Kulturløftet i 15 punkter fra 2005 er så nær fullføring allerede, mange år før fristen i 2014, at vi er nødt til å lage et nytt kulturløft for siste halvpart av perioden frem til 2014. I løpet av våren kommer jeg til å invitere norsk kulturliv svært bredt til å delta i utformingen av det oppdaterte, nye Kulturløftet, sier han til Aftenposten.

Satsingsområder i det nye løftet vil være bibliotek og kulturskoler. Spørsmålet om ansvarsfordelingen mellom stat og kommune vil være sentralt i kulturpolitikken videre, og blant andre punkter han vil arbeide med fremhever Giske spørsmålet om graden av åpenhet og innsyn i søknadsinstansene, samt et ønske om mindre kulturpolitikk i Kulturrådet.

Hele artikkelen finner du her.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten