Varsler nytt kulturløft

Kulturminister Trond Giske lanserer i en samtale med Aftenposten ideen om et nytt kulturløft fram mot 2014.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Trond Giske (helfigur/delt)

I samtale med kulturredaktør Knut Olav Åmås, forteller kulturminister Trond Giske om Regjeringens kulturpolitikk de tre siste årene, samt om sine viktigste satsninger videre.

Filmmeldingen, scenekunstmeldingen, språkmeldingen og musikkmeldingen skal følges opp, det samme skal Løken-utvalgets innstilling. Et tredje viktig område vil være å få frem nye stortingsmeldinger – om biblioteker og digitalisering og om museene.

I tillegg står et nytt kulturløft sentralt på planen for Giske.

- Faktum er at Kulturløftet i 15 punkter fra 2005 er så nær fullføring allerede, mange år før fristen i 2014, at vi er nødt til å lage et nytt kulturløft for siste halvpart av perioden frem til 2014. I løpet av våren kommer jeg til å invitere norsk kulturliv svært bredt til å delta i utformingen av det oppdaterte, nye Kulturløftet, sier han til Aftenposten.

Satsingsområder i det nye løftet vil være bibliotek og kulturskoler. Spørsmålet om ansvarsfordelingen mellom stat og kommune vil være sentralt i kulturpolitikken videre, og blant andre punkter han vil arbeide med fremhever Giske spørsmålet om graden av åpenhet og innsyn i søknadsinstansene, samt et ønske om mindre kulturpolitikk i Kulturrådet.

Hele artikkelen finner du her.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Andreas Meland (Foto: Haakon Nordvik)

Strømme, eller ikke?

Lave inntekter fører fortsatt til at noen holder repertoar tilbake fra strømming. Mens Kirkelig Kulturverksted bremser, returnerer lille Hubro til strømmeuniverset.Les mer om dette

Erik Hillestad (Foto: kkv.no)

Hillestad i pluss

Kirkelig Kulturverksted slutter med å finansiere innspillinger. Dermed går selskapet i pluss i 2013.Les mer om dette

Oppussing ved Bergen Offentlige Bibliotek (Foto: Bergen Offentlige Bibliotek)

Ønsker lyd og liv på biblioteket

Kombinasjonen av lyttekvelder, konsertserier, debatter og foredrag skal bygge opp under bruken av musikksamlingen ved norske folkebibliotek.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten