Muliot

Fra i morgen av kan verket ”Muliot” av Bjørn Askefoss oppleves på Henie Onstad Kunstsenter. Verket er en del av lydkunstutstillingen Absorpsjon og resonans.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Muliot, illustrasjon/Foto: NOTAM

Bjørn Askefoss er utdannet komponist fra University of Birmingham, UK, og har i tillegg bakgrunn fra Statens Kunstakademi og Universitetet i Oslo.

Askefoss fordyper seg for tiden i eksperimentell musikk og komposisjon, og i verket ”Muliot” lar han seg inspirere av verket ”Muoyce” av John Cage og diktet ”The Waste Land” av T. S. Eliot.

Lyddelen av ”Muliot” består blant annet av en innlesning av Eliots modernistiske klassiker. Askefoss er opptatt av lydens eller meningens bestanddeler, og griper sitt lydmateriale an for å trekke ut elementer og løse opp helheten, slik at vi skal bli oppmerksom på detaljene.

Han benytter seg dessuten av en avansert teknikk for distribusjon av klanger mellom mange høyttalere som står i ring rundt en videoskjerm og installasjonens agora, dit publikum også ledes.

Stykket er et bestillingsverk fra NOTAM og er støttet av Norsk kulturråd. Verket er utstilt på Henie Onstad Kunstsenter og kan oppleves fra 18. desember, kl 19:00 og frem til 25. januar 2009.

Utstillingen "Absorpsjon og resonans" åpnet20. november, og i tillegg til Bjørn Askefoss' verk er det anledning til å oppleve verk av Øystein Wyller Odden, Ewa Jacobsson, Emil Bernhardt, Siri Austeen, Christian Bermudez, Bjørn Erik Haugen, Øyvind Torvund og Espen Sommer Eide.

Dette i følge en pressemelding.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten