Årets utøver 2008

Norsk Komponistforening har kåret årets utøver for 2008.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Forsvarets Musikkorps Vestlandet (Foto: Trine Løtvedt, www.FMKV.no)

Norsk Komponistforening har kåret Forsvarets Musikkorps Vestlandet (FMKV) og kunstnerisk leder Trond Korsgård til Årets Utøver 2008.

Også kjent som Divisjonsmusikken har korpset røtter tilbake til 1792. I dag består FMKV av 28 musikere.

I følge en melding fra Komponistforeningen heter det at korpset i 2008 har fremført musikk av 11 norske komponister, gjort seks produksjoner med ny musikk og gitt ut CDen ”Bad news from the desert” med musikk av norske komponister. Kunstnerisk leder Trond Korsgård har systematisk tilført korpset kompetanse og skarpskodd fortolkningsevne i sin håndtering av kunstmusikken av i dag. De spiller med overskudd og med en innsikt på høyde med et hvert spesialisert samtidsmusikkensemble. “Vi spiller den nye musikken fordi vi har lyst”, sier Korsgård.

Videre fra foreningen heter det: Årets Utøver 2008 er representant for en lang tradisjon knyttet til både forsvaret av Norge og den største musikkbevegelsen her til lands. Med sin offensive holdning sprer de lyden av det nye og norske inn i den vitale og massive korpsbevegelsen. Som pedagoger, og som rollemodeller for 67.487 musikere fordelt på 1700 musikkorps over hele landet, åpner de øregangen for en motkultur som henter næring fra vår egen norske tid.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Andreas Meland (Foto: Haakon Nordvik)

Strømme, eller ikke?

Lave inntekter fører fortsatt til at noen holder repertoar tilbake fra strømming. Mens Kirkelig Kulturverksted bremser, returnerer lille Hubro til strømmeuniverset.Les mer om dette

Erik Hillestad (Foto: kkv.no)

Hillestad i pluss

Kirkelig Kulturverksted slutter med å finansiere innspillinger. Dermed går selskapet i pluss i 2013.Les mer om dette

Oppussing ved Bergen Offentlige Bibliotek (Foto: Bergen Offentlige Bibliotek)

Ønsker lyd og liv på biblioteket

Kombinasjonen av lyttekvelder, konsertserier, debatter og foredrag skal bygge opp under bruken av musikksamlingen ved norske folkebibliotek.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten