Rolf Wallins kontrolldress oppgraderes

Dette og flere andre NOTAM-prosjeker i september kan du lese mer om her.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Rolf Wallins kontrolldress/Foto: Eli Berge

I 1994 tok Rolf Wallin initiativ til et samarbeid med NOTAM om å lage en kontrolldress for bruk til sanntids scenefremføring av elektronisk musikkk.

I løpet av de siste månedene har Wallin i samarbeid med Anders Vinjar og Henrik Sundt oppgradert dressen, slik at den MIDI-baserte overføringsteknologien som gikk over kabel nå har blitt erstattet av et trådløst system basert på Open Sound Control. I forbindelse med dette bygges det nå et spesielt grensesnitt, og lydinnholdet har også blitt fornyet.


Nye NOTAM-kurs

Dette er et av flere prosjekter NOTAM er i gang med denne høsten. For øvrig blir det gjennomføring av to nye kurs som vil gå henholdsvis på senhøsten og på nyåret.

17. november starter et innføringskurs i Ableton Live som ledes av Sven Erga, og 5. januar vil det holdes et nytt ukeskurs i Studioteknikk ledet av Cato Langnes. Det åpnes for påmeldinger mandag 8. september.


Musikkteknologidagene 2008

NOTAM deltar også under årets musikkteknologidager, som finner sted i Bergen 10. og 11. september 2008. Musikkteknologidagene arrangeres i samarbeid mellom BEK, BRAK og Griegakademiet, UiB. Siden 2005 har musikkteknologidagene vært et faglig møtested for representanter for undervisningsinstitusjoner, produksjonsmiljøer, kunstnere, forskere, studenter og andre interesserte som på ulike måter arbeider med musikkteknologi.


Ung Nordisk Musikk Norge 2008

NOTAM er involvert i lydproduksjonen ved flere av Ung Nordisk Musikk (UNM-) festivalens arrangementer. UNM er en årlig festival for unge, nordiske komponister og musikere. Festivalen arrangeres på omgang i de nordiske land. I 2007 var det islandske UNM som inviterte til festival i Reykjavik, i 2008 er det Oslo som står for tur. Festivalen varer fra 30. august til 5. september.


Det er NOTAM som melder dette.
For mer informasjon om virksomheten fremover, se deres nettsider.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten