NOTAM har fått ny hjemmeside

Ny design og ny webplattform tillater en mer effektiv publisering av senterets aktuelle prosjekt.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Hans Wilmers/NOTAM08

NOTAMs nye hjemmeside ble lansert i juli. Norsk senter for teknologi i musikk og kunst ønsker å kunne reflektere aktiviteten på senteret i større grad enn før.

”Det er vårt ønske å fortløpende kunne formidle hvilke kunstneriske prosjekter det arbeides med i vårt studio og i datalaben”, skriver de i et nyhetsbrev, hvor de også presenterer noen av høstens prosjekter.


Sensorbuen på ICMC 2008

Høsten 2007 innledet NOTAM og Norges Musikkhøgskole et samarbeid om å utruste en fiolinbue med elektronikk som kan brukes til manipulasjon av lyd i sanntid. En første prototype av buen er nå ferdig, og prosjektet skal presenteres på ICMC i Belfast 24. - 29. august.

Sensorbuen er utviklet av Hans Wilmers (NOTAM) og Knut Guettler (NMH) i samarbeid med fiolinisten Victoria Johnson (NMH). De prosjektansvarlige publiserer i tillegg en artikkel som en del av ICMC-bidraget.


Danseprosjektet «Baller» til Edinburgh

NOTAM produserte innmaten til fire lydballer for danseprosjektet "Baller" med koreograf Odd Johan Fritzøe, komponist Hild Sofie Tafjord og kunstner Torild Berg. De fire store ballene har trådløs overføring av lyd og beveges på scenen av dansere. Forestillingen ble satt opp første gang på Coda-festivalen i 2007. 8.-18 august vises stykket på Edinburgh Festival Fringe.


Anawana Haloba med kunstutstillinger i Italia og Australia

Anawana Haloba er en lyd- og videokunstner som bruker kroppen som medium. Tidligere verk innbefatter den prisbelønte video- og lydinstallasjonen "Lamentations" (bildet). I år presenteres hennes arbeid på to internasjonale utstillinger som åpner i sommer og vises utover høsten. "When the private became public" stilles ut på Sydney-biennalen frem til september, mens "The Air Between Two Women" - et samarbeidsprosjekt med italienske Francesca Grilli - vises på Manifesta 7 i Italia frem til november.

Mer informasjon om samtlige prosjekter på www.notam02.no

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten