Pauline Hall-prisen til Harald Fetveit

Under søndagsarrangementet på Henie-Onstad Kunstsenter ble Harald Fetveit tildelt Ny Musikks nyinnstiftede pris.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Harald Fetveit_Pauline Hall-prisen (Foto: Carl Kristian Johansen)

Pauline Hall-prisen er ny av året og skal bidra til å synliggjøre det brennende engasjementet og den innbitte idealismen som hersker i det norske miljøet for eksperimentell musikk.

Første mottager ble Harald Fetveit, som etter sin duokonsert med Hild Sofie Tafjord mottok en spesiallaget tegneserie-original tegnet av Kristoffer Kjølberg og 10 000 kroner for sitt engasjement for den eksperimentelle og genreoverskridende musikken gjennom konsertserien Dans For Voksne.

Fetveit og kolleger har stått bak over 100 arrangementer i serien Dans For Voksne siden oppstarten i 2003. Konsertserien har i disse årene presentert et omfattende utvalg av artister i skjæringspunktet mellom mange genre ofte i samarbeid med Ny Musikk, på et stort antall scener i Oslo. Dans For Voksne eksisterer nå også i Tromsø.

Fetveit har vært mest synlig som arrangør av Dans for voksne-konserter de siste årene. Som artist har han jobbet innen impro-noise siden 1980-tallet. Han har samarbeidet med blant annet Lene Grenager, Lucio Capece og Mattin. Videre arbeider han med John Hegre og Else Olsen S. og noe av dette materialet vil bli utgitt i år.

Dette skriver Ny Musikk om Pauline Hall:

Pauline Hall grunnla Ny Musikk på Hotel Continental 17. september 1938. Hun så det som sin plikt å bringe frem nye musikkformer, uavhengig av hennes eget kunstsyn som komponist. Da Nam June Paik lagde ”skandale” med sin performance på Kunst og Håndverksskolen i 1961 (hvor han obduserte et gammelt piano, bombarderte publikum med erter, innsåpet og klippet slipset av diverse tilskuere, og til slutt druknet sine sorger i et velfylt badekar) sto Hall frem på TV med et kompromissløst forsvar for Paik, selv om hun personlig ikke var så begeistret for arbeidet hans. Siden 1938 har Ny Musikk vært den eksperimentelle musikkens grasrotorganisasjon som har jobbet hardt for å vise nye musikalske strømninger i Norge, og mange mennesker har lagt ned et stort antall arbeidstimer for å kunne få det til.

Denne søndagen på Henie-Onstad Kunstsenter framførte Lasse Marhaug første utgave av sin bearbeidelse av arkivmateriale fra senterets historie. Håvard Wiik gjorde også en solokonsert før Fetveit og Tafjords konsert før prisutdelingen.

Dans For Voksne har annonsert dette programmet videre i vår:

9. april - Sound of Mu:
Petter O Hanna + Vertex m/Christian Wallumrød

TBA april:
Xavier Charles og Jean Phillippe Gross

18. april - The Villa - Japanese New Music Festival
Tsuyama Atsushi
Kawabata Makoto
Ruins Alone
Zubi Zuva X
Akaten
Zoffy
Acid Mothers Temple SWR

Dette er hjemmesiden til Dans For Voksne. Her finnes Ny Musikk og Henie-Onstad Kunstsenter. Foto: Carl Kristian Johansen

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten