Kurs i å turnere

Under tittelen "The business of touring” inviterer GramArt til kurs med Martin Atkins. Kurset er gratis og arrangeres i en rekke norske byer.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

GramArt kursplakat08

I disse dager er live-markedet blitt den viktigste inntektskilden for de fleste norske artister. Hvordan kan man, gjennom å turnere, bygge sin karriere som artist?

Det er GramArt som stiller spørsmålet, og i sin pressemelding skriver de videre:

Når man turnerer internasjonalt finnes det en mengde fallgruver og myter. Hvilke transportmidler bør velges, hvordan forberede turnéen på best mulig måte, hva trengs egentlig av crew og produksjon, hvordan jobbe strategisk for å bygge fanbasen, hvordan optimere live-showet, og hvordan markedsføre bandet og turnéen på en best mulig måte gjennom web, street-teams og materiell. Dette er noen av temaene som belyses når Martin Atkins holder kurs i Norge.

GramArt, i samarbeid med de regionale kompetansesentrene, har den glede av å invitere til kurs i de største norske byene med legendariske Martin Atkins. Han er en legende med lang fartstid bak seg som trommis i anerkjente band som Killing Joke, Ministry, Pigface og ikke minst Public Image Ltd hvor han bla. spilte med selveste John Lydon (bedre kjent som Johnny Rotten) m.fl. Martin Atkins eier og driver plateselskap og studio, i tillegg til at han underviser ved Columbia University i Chicago i faget "The business of Touring". Han er en svært populær gjesteforeleser som reiser rundt i hele verden og underviser. I fjor ga han ut den anerkjente boken "Tour:Smart, the business of touring" hvor han har samlet egne og andres erfaringer om turnering og det å "breake" et band.

Når vi først har fått mulighet til å få Martin Atkins tilbake til Norge, har vi ønsket å gjøre kurset tilgjengelig for flest mulig. Seminaret vil derfor være gratis i samtlige byer.

Tider:

Oslo: Tirsdag 25.03.08

Kristiansand: Onsdag 26.03.08
I samarbeid med Kristiansand Rock City

Stavanger: Torsdag 27.03.08
I samarbeid med STAR

Bergen: Fredag 28.03.08
I samarbeid med BRAK

Trondheim: Lørdag 29.03.08
I samarbeid med Rockforum og FARK

For mer informasjon se www.gramart.no, under kurs i hovedmenyen.

Påmelding:

Oslo: line@gramart.no
Kristiansand: kjetil@rock-city.no
Stavanger: leder@stavangerrock.no
Bergen: martin@brak.no
Trondheim: dina@rockforum.no

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten