Ny Duo på turné

I mars er den nystartede duoen Rolf Borch og Tanja Orning på Norges-turné med samtidsmusikk og videokunst.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Tanja Orning (foto: Øyvind Holen)

Rolf Borch (klarinetter) og Tanja Orning (cello/elektronikk) er er en fersk duo som er på turné i regi av Ny Musikk denne våren.

Sammen framfører de et repertoar med vekt på unge norske komponister, fargesatt med bredspektret videokunst. Vi får se film av Mette Hellenes og Vanessa Baird, og med musikk av Mark Adderley kan vi bli med Kebbevennene på kaffeslabberas. Med Lise Herlands helt nye animasjonsfilm får vi en innføring i sneglenes sexliv, med musikk av Tanja Orning. I tillegg dukker Buster Keaton opp som Steamboat Bill jr., i en stumfilm fra 1928, en film som inspirerte Magnus Lindberg til å komponere et virtuost stykke med samme proposjoner som filmen, men 1/7 del så lang.

Øyvind Torvunds har tonsatt rosemalinger i "Foredrag Om Ornament" mens Torvunds "Stacks" tar utgangspunkt i den amerikanske tegneseriekunstneren Marc Bells arbeider med samme navn. I Torvunds "Krull Quest" jakter spelemannen på hardingfeleornamenter og utfordrer djevelen. Risto Holopainen har laget den dataspill-nostalgiske "Krull Quest"-videoen.

Duoen navigerer mellom de forskjellige verkene gjennom Gerhard Stäblers grafiske partitur; "Hart auf Hart" (Red on Black).

Konserten 9. mars arrangeres i samarbeid med Nasjonal Jazzscene. Turnéen er støttet av Fond For Lyd og Bilde og Fond For Utøvende Kunstnere

Konserter:

Fredag 7/3 Tromsø, Kulturhuset kl 21:30

Lørdag 8/3 Trondheim, Dokkhuset kl 20:00
Søndag 9/3 Oslo, Belleville kl 20:00
Lørdag 29/3 Stavanger, Tou kl 21:00
Søndag 30/3 Kristiansand, Kristiansands Kunstforening kl 19:00

Det er Ny Musikk som melder dette.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Fra Musikk i tall 2012 (Foto: Norsk kulturråd/Rambøll Management Consulting)

Musikk i tall

I dag presenteres tall for norsk musikkbransje fra 2012, første steg mot en årlig statistikk. Les rapporten her.Les mer om dette

Andreas Meland (Foto: Haakon Nordvik)

Strømme, eller ikke?

Lave inntekter fører fortsatt til at noen holder repertoar tilbake fra strømming. Mens Kirkelig Kulturverksted bremser, returnerer lille Hubro til strømmeuniverset.Les mer om dette

Erik Hillestad (Foto: kkv.no)

Hillestad i pluss

Kirkelig Kulturverksted slutter med å finansiere innspillinger. Dermed går selskapet i pluss i 2013.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten