Utøverutdanninga i folkedans blir utsatt

Etter mandagens møte i Rådet for folkemusikk og folkedans (Rff) ble det klart at utøverutdanninga i folkedans utsettes med ett år.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

RFF_styret, 2007

Av Bjørn Hammershaug

”Eit rungande ja til eit utøvande studium i tradisjonsdans og at ei slik utdanning bør vere knytt til Ole Bull Akademiet på Voss. Dette var resultatet etter rundebordskonferansen Norsk folkemusikk- og danselag arrangerte sammen med Rff-senteret og Ole Bull Akademiet i mars i fjor. Nå er det bestemt at det utøvende studiet blir utsatt.

Styret for stiftelsen Rådet for folkemusikk og folkedans hadde møte på mandag, og her ble det klart at det ikke vil være mulig å få i gang utøverutdanninga i folkedans, som var tiltenkt oppstart fra høsten 2008. Nå blir dette prosjektet satt på vent i ett år, noe styret beklager.

- Søknaden til NTNU om å starte studiet ble levert etter den formelle fristen for opptak, men en hadde likevel håp om at dette skulle gå i orden. Men dette gikk altså ikke. Derfor blir oppstarten i 2009, sier Sigurd Johan Heide, prosjektleder for Lea de - Bygda dansar i Oppland - som hører inn under Rff - til Ballade nå i dag.

Midlene som var avsatt til formålet vil bli brukt til å gjøre en innsats for arbeidet med arkivet på Norsk senter for folkemusikk og folkedans i 2008.

Ny nettportal

Rff-sentret har på annen side en ny nettportal klar for utlån av arkivmateriale. Sentret vil starte utprøving i løpet av den nærmeste månedene. Portalen kan sende film til lokale lånere, og det blir da mulig å streame film til registrerte brukere.

- Styret håpar dette tiltaket vil betra utlånstenesta til Sentret utan å koma i konflikt med avtalene Rff-sentret har gjort om bruk av materialet under innsamlinga. Sentret vil såleis ikkje leggja ut anna enn smakebitar ope tilgjengeleg, men kan låna ut materiale gjennom strøyming, og ikkje nedlasting, til bruk i lokalt opplæringsarbeid, heter det fra Rff.

Rff-sentret er utøvande organ for stiftinga Rådet for folkemusikk og folkedans. Sentret skal arbeida for å verkeleggjera målet til stiftinga gjennom oppfølging av Rådet sine vedtak og gjennom sjølvstendig arbeid. Sentret sitt sjølvstendige arbeid omfattar m.a. innsamling, arkivdrift, forsking, formidling og tenesteyting.

Se ellers rff-sentret.no.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten