NOTAM må innskrenke driften

INNLEGG: Grunnet budsjettsituasjonen må NOTAM spisse og konsentrere sin virksomhet. - Vi håper på sikt å kunne få bedre bevilgninger og et mer solid grunnlag for videre drift på et høyt nivå, heter det fra NOTAM i dag. Elektroniske tjenester blir borte, plass i studio og lab blir begrenset. Også de årvisse sommer- og vinterskolene forsvinner. - Vi beklager dette, men begrenser skaden for våre brukere så godt vi kan, skriver leder Jøran Rudi.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Lydkunst, NOTAM 2007

Av Bjørn Hammershaug

NOTAM (Nettverk for teknologi, akustikk og musikk) varslet i 2007 at det ikke ville være mulig å videreføre driften på nåværende nivå uten økt driftsbevilgning, og når denne nå uteblir, må de nå legge om driften.

- Til tross for NOTAMs 14 år med gode resultater, bevilger heller ikke denne gangen kulturdepartementet tilstrekkelige driftsmidler, og på grunn av ustabile prosjektinntekter tvinges nå NOTAM til å redusere driften. Dette vil gå utover brede brukergrupper, som vil få sine arbeidsmuligheter beskåret, advarte leder Jøran Rudi til Ballade i november.

Stenger studio, oppgir elektroniske tjenester

I følge et notat fra NOTAM skisseres nå følgende konsekvenser for videre drift:

*Brukerstøtten reduseres gjennom å stenge ett av NOTAMs to studioer for alminnelig tilgang, og bruk av NOTAMs tekniske utstyr og personalressurser opphører nå normalt å være gratis. Dette gjelder prosjektering, veiledning, rådgivning, og hjelp i studio.

- Vi forsøker oss i første omgang med en relativt lav egenbetaling for brukerne, og håper at disse inntektene, sammen med forhåpentligvis økte grunnbevilgninger i kommende år, skal gi et mer solid grunnlag for drift enn det vi har i dag, heter det fra NOTAM.

*Alle som ønsker tilgang til NOTAMs tekniske og faglige ressurser må heretter fylle ut en kontrakt, hvor NOTAMs bidrag til produksjonene fremgår. Kontrakten forplikter brukeren til å synliggjøre NOTAMs bidrag i sine presentasjoner av prosjektene.

*NOTAM stenger ett av sine to studioer for alminnelig tilgang, og prosjektrommet "Nykvisten" vil bli omgjort til kontor. NOTAMs åpne foredragsserie "NOTAM forum" avsluttes, og det finnes nå ikke lenger et åpent diskusjonsforum om musikkteknologiske problemstillinger i Oslo.

*NOTAMs arbeid med det elektroniske læremiddelet DSP for skoleverket opphører, bortsett fra enkel feilretting. Programmet finnes på syv språk, og vil inntil videre være tilgjengelig, men videreutvikling er umulig uten tilførsel av økonomiske ressurser.

*Videre oppgir NOTAM sine elektroniske tjenester, og kan ikke lenger opprettholde ordningen med gratis webplass og epost-konti for musikklivet. Ordningen vil bli avviklet den 29. februar, og vi ber alle som har konto og/eller webplass hos oss om å skaffe seg ny e-postkonto allerede nå, og gi alle sine kontakter sin nye e-postadresse. Det vil ikke bli viderepeking. Alle med hjemmeside eller eget domene hos oss må flytte sine sider, også før den 29. februar.

*NOTAM kan ikke lenger avse personalressurser til like stor aktivitet på grunn- og innføringsnivå som tidligere - for eksempel så forsvinner nå NOTAMs årvisse sommer- og vinterskoler.

- Ovennevnte tiltak representerer en resignasjon i forhold til noen av de oppgaver NOTAM ble opprettet for å løse, og vi er lite glad for å oppgi den demokratiserende effekten bred brukerstøtte har, heter det fra NOTAM.

Spissing av virksomheten

NOTAM må legge om aktiviteten i retning av:

- flere signal- og egeninitierte prosjekter
- økt antall bestillingsverk – musikk og lydkunst
- flere NOTAM-stipendiater
- større og skarpere tekstproduksjon
- skarpere teknisk utviklingsarbeid
- spissere kurs om spesialiserte temaer
- flere konferanser og seminarer
- større samarbeid med konsertarrangører

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten