Norges musikkhøgskole - Bylyder

Frem til april byr Norges musikkhøgskole på Bylyder, lyder fra Norges fremste orkestre som alle spiller i skolens storstue i Oslo. Onsdag står Det Norske Kammerorkester med musikk av Misha Alperin på plakaten.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Det Norske Kammerorkester

12. desember står Det Norske Kammerorkester for tur i en utradisjonell julekonsert med musikk av høgskolens anerkjente pianist Misha Alperin.

- Konsertserien Bylyder er unik. I løpet av seks måneder holder alle de beste orkestrene i Oslo konserter på Musikkhøgskolen. I samarbeid med de gjestende orkestrene kan vi tilby førsteklasses konsertopplevelser til en rimelig pris, sier initiativtaker og rektor på Norges musikkskole, Erik Birkeland i en pressemelding.

Bylyder-konsertene har en uformell ramme hvor kjente og etablerte musikere møter et ungt publikum. Konsertene er åpne for alle og selges til moderate priser.

Misha Alperin er en internasjonalt anerkjent pianist som også underviser ved Musikkhøgskolen. Alperin, som er født i Ukraina, fletter inn elementer av folkemusikk og klassisk musikk i improvisasjonsjazz. I forbindelse med denne konserten har han i samarbeid med Terje Tønnesen, som har blitt kåret til årets utøver av Norsk Komponistforening, laget et helaftens program basert på klassisk og tradisjonell musikk fra Russland.

Konserten ”Den russiske landsby” starter kl. 19:00.

For mer informasjon, gå til Bylyders hjemmesider.

Dette ifølge en pressemelding.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten