Kurs i elektronisk musikk og komposisjon

NOTAM tilbyr internettbasert kurs i elektronisk musikk og komposisjon for de som arbeider eller er interessert i elektronisk musikk og lyd.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Cubase SE3 (Foto: Steinberg.de)

Dette kurset er et fjernundervisnings- kurs som gir 10 studiepoeng i samarbeid med Høgskolen i Oslo.

Introduksjon

Elektronisk musikk og komposisjon er et internettbasert kurs produsert ved NOTAM i 2007, og kurset retter seg mot personer med kunnskaper i musikk tilsvarende musikklærernivå i grunn- og videregående skole. Kurset gir forståelse av kunstformen elektronisk musikk, og ferdigheter i komposisjon av den, og kan slik være verdifullt også for lærere på høyskolenivå. Det fordres ingen spesielle datakunnskaper.

Verktøyet som benyttes i kurset er Cubase SE3, men verktøyet er ikke det viktigste. Kursets hovedfokus er kunstnerisk og musikalsk, og består av forelesninger, oppgaver som skal innleveres, frivillige fordypningsoppgaver av teknisk, estetisk og teoretisk art. Studentene må regne med å legge 56 arbeidstimer i kurset, som gir 10 studiepoeng.

Det blir gitt grunnleggende opplæring i både databruk og forståelse av digitale lydmodeller, og det vil bli gitt spesielle leksjoner i tekniske løsninger på komposisjonsproblemer i Cubase SE3. Vi tror at man lærer de tekniske aspektene lettere gjennom å løse konkrete komposisjonsoppgaver, enn gjennom rene tekniske kurs.

Dette er altså ikke et innføringskurs i Cubase, men et kurs i komposisjonsteknikker for elektronisk musikk.

Påmelding/info

Følg denne lenken til påmeldingsskjema.

Spørsmål om kurset kan du rettes til NOTAM: admin@notam02.no eller Tlf: 2235 8060

Antall deltakere: 16

Varighet: 6 internettbaserte forelesninger med innleveringer og tilbakemelding pluss eksamen.

Dato: påmelding og kurs starter nå

Pris: 5000,- (inkluderer eksamen i samarbeid med Høgskolen i Oslo)

Hvem passer kurset for?

Kurset passer for alle som ønsker å jobbe med musikk, lydkunst og lydproduksjon på en enkel og profesjonell måte.

Det kreves ingen spesielle tekniske forkunnskaper til kurset.

For en enda mer detaljert liste over kursets innhold, les mer her hos NOTAM.

Om NOTAM:

NOTAM er et senter for formidling, forskning og utvikling innen det utvidede musikkteknologifeltet. NOTAMs viktigste funksjon er å yte hjelp til selvhjelp, og å vedlikeholde og utvikle tekniske ressurser som et fellesgode for norsk musikkliv. Komponister, kunstnere, studenter og akademikere kan henvende seg til NOTAM med forespørsler om assistanse eller bruk av maskinressurser til forskjellige prosjekter - kunstneriske eller forbundet med utdanning eller forskning.

Det er NOTAM som melder dette.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten