Tre norske sangere til Dronning Sonja-finalen

Audun Iversen, Mari Eriksmoen og Nina M. Gravrok sang seg alle til finalen i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse. Finalen finner sted torsdag 23. august kl 19.00 i Oslo Konserthus.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Nina M. Gravrok_2

Den norske trioen får med seg Anita Watson (Australia), Erika Roos (Sverige) og Park Ji Min (Sør-Korea) til finalen.

De seks sangerne vil fremføre operarier med Oslo-Filharmonien, under ledelse av Kazushi Ono. H.M. Dronning Sonja vil som vanlig være tilstede under konserten, og vil dele ut priser på 340 000 kroner, samt en rekke konsertengasjementer til vinnerne.

De innledende rundene ble avholdt over tre dager ved Norges musikkhøgskole, der 37 deltakere fra 16 nasjoner kjempet om juryens gunst. Juryen bestående av operasjefene Menno Feenstra, Erkki Korhonen og Bjørn Simensen, samt stjernesangerne Dame Joan Sutherland, Anne Gjevang, Ragnar Ulfung og Kurt Moll har hatt den vanskelige jobben med å stemme frem årets seks finalister.

De 15 semifinalistene fremførte en krevende kombinasjon av verk innen samtidsmusikk, opera, lieder og oratorium – i tillegg til et verk av Edvard Grieg.

Finalen går direktesendt på NRK P2, og i beste sendetid kl 21.30 torsdag kveld på NRK1.

For mer informasjon: www.qsimc.no

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten