Stumfilmkonsert med Kim Hiorthøy

Øyafestivalen inviterer i år til stumfilmkonsert med multikunstner Kim Hiorthøy. Han har selv valgt å sette lyd til den tyske filmen Dr. Caligari kabinett fra 1920.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Kim Hiorthøy på scenen

Filmen handler om et reisende skrekkabinett, som viser seg å være ledet av en sinnssyk morder som ved hjelp av hypnose dreper sine offer. Filmen ble forbudt i Tyskland i 1933, og siden erklært som ukunst av nazistene.

Dr. Caligaris Kabinett blir regnet som en milepæl i filmhistorien. Den hadde premiere i Berlin i 1920, og skremte vetten av sin samtid gjennom sin bruk av til da ukjente visuelle virkemidler og sin morbide historie. Det er lite trolig at dagens kinopublikum vil finne filmen spesielt skummelt, skriver Øyafestivalen i en pressemelding.

Som utøvende musiker er Hiorthøy kjent for sin underfundige og snodige elektronika. Hva Hiorthøy vil spille til filmen er ikke kjent.

Stumfilmkonserten finner sted på Eldorado kino på Øyafestivalens klubbdag, tirsdag 07. august kl. 19.00.
Konserten koster kr 80,- for alle med øyabillett/-armbånd, kr 120,- for andre.

Øyakino er et samarbeid mellom Øyafestivalen og Oslo Kinematografer.

Kim Hiorthøy spiller i tillegg i Middelalderparken onsdag 8. august, på Sjøsiden.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten