Åse Kleveland ny styreleder i Human-Etisk Forbund

Kleveland har vært direktør i Rikskonsertene siden 2006. På helgens landsmøte i Human-Etisk Forbund (HEF) ble hun valgt til styreleder i forbundet.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Åse Kleveland (Foto: NRK)

I følge et intervju med HEFs publikasjon Fritanke, ble det i korridorene luftet engstelse om Kleveland vil få tid til å fylle vervet på en tilfredsstillende måte.

Til det sier Kleveland til Fritanke:

- Når jeg sier ja til å stille som styreleder, er dette selvsagt noe som forplikter like mye for meg som for alle andre. Jeg vil derfor prioritere høyt å oppfylle alle mine forpliktelser som styreleder, både når det gjelder styremøter, forhandlinger knyttet til konkrete saker og andre oppgaver relatert til vervet, sier hun.

Les hele intervjuet med Kleveland på Fritanke.no.

Kleveland var eneste kandidat til vervet.

Åse Kleveland (f. 1949 i Stockholm). Kleveland har vært medlem av Human-Etisk Forbund i 29 år.

- Jeg har en grunnleggende tro på menneskets evne til å flytte fjell, sa Kleveland i en skriftelig presentasjon av seg selv før valget. Kleveland var forhindret fra å være tilstede på landsmøtet.

Hun sa ja til å stille til valg fordi hun "...vanskelig kan forestille meg noe mer meningsfullt å engasjere meg i".

- Til tider har jeg vært grunnleggende uenig i utspill fra HEF - og det kommer nok til å skje igjen. HEF rommer et bredt spekter av oppfatninger om hva som er viktigst og hva som bør prioriteres. Jeg har vil ha stor glede av å lede noen av disse diskusjonene fram til gode, samlende løsninger, uttrykker Kleveland i sin valgpresentasjon.

  • Åse Maria Kleveland er i dag direktør i Rikskonsertene.
  • Fra 1999 til 2005 var hun direktør for Svenska Filminstitutet.
  • Fra 1990 til 1996 var hun kulturminister i Gro Harlem Brundtlands regjering.
  • Fra 1979 til 1987 var hun forbundsleder i Norsk Musikerforbund.
Kleveland har hatt lederverv i Norges Musikerforbund, Norges Kunstnerråd, Norsk Kulturråd, Likestillingsrådet, Fond for Utøvende kunstner og Norsk Forum.

Dette i følge en pressemelding.
Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten