Barrett/Orning på Bidrobon

Natasha Barrett, computer, og Tanja Orning, cello, viderfører Drivhusets konsertserie Bidrobon i Biermannsgården med duokonsert på onsdag. Sammen er Barrett og Orning DR. OX.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Natasha Barrett - Tanja Orning

Natasha Barretts produksjon spenner over musikalske ytterpunkter fra konsertverker til lydkunst. Enten hun skriver for instrumentalframføring eller elektroakustiske krefter, tar hun utgangspunkt i en akusmatisk tilnærming til lyd, hvor det å mane fram lydbilder spiller en sentral rolle.

Hun studerte i England, og tok hovedfag på arbeid med høyttalerorkesteret BEAST veiledet av Jonty Harrison før hun fullførte doktorgraden i 1998 veiledet av Denis Smalley. Deretter har hun bodd i Norge, der hun er aktiv som freelance-komponist, utøver og forsker.

Tanja Orning er både utøver og komponist, improvisator og klassisk fortolker. Hun er utdannet cellist i Oslo, London og USA og jobbet som solocellist i Stavanger Symfoniorkester i 5 år. Hun spiller mye samtidsmusikk og har bestilt og urfremført ca. 45 verk av norske komponister. Orning samarbeider også med dansere, videokunstnere og skuespillere. I 2005 kom hun ut med soloplaten Cellotronics.

Hva er Bidrobon?

Biermannsgården kryr av musikere som øver, stemmer, jammer, finpusser på seg og sine instrumenter. Huset er en perle som egner seg til små konserter så derfor har Drivhuset utfordret alle i huset til å komme med forslag til innhold til en serie konserter. Responsen var enorm og på en uke hadde vi fyllt opp 10 konserter med topp utøvere i ulike genre som friimpro, folkemusikk, samtidsmusikk, elektronikk, jazz og beslektede former.

Tittelen på serien er en nåtidig utgave av husets veldedige grunlegger Biermann: når du taster hans navn i en sms-melding foreslås det "bidrobon". Vi takker ja til dette forslaget og lar det bli tittelen på en lang rekke intime konserter i Biermanns stuer med støtte fra Sagene bydel og Fond for Lyd og Bilde.

Barrett og Ornings konsert skjer onsdag 6 juni kl. 20.00. Besøk Drivhusets hjemmesider for fullt program i Bidrobon-serien. Barrett har denne hjemmesiden.

Dette i følge en pressemelding.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om begivenheterBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten