"OH MY GOD!" på Vestfossen

Til årets utstilling har Vestfossen Kunstlaboratorium invitert samlere, kritikere, museumsledere og kunstnere fra Norge, Sverige, Finland og Danmark til å velge ut ett eller to kunstverk under tittelen “OH MY GOD!”. Både Bjarne Melgård, Cindy Sherman, Harald Solberg, Henrik Sørensen og Michael O'Donnell. Den svenske kunstkritikeren Conny C-A Malmqvist har valgt et kontroversielt bidrag; fire tegninger av Lars Vilks som blant annet tematiserer dels kompromitterende fremstillinger av Jesus og Muhammed.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Oh My God! (Vestfossen kunst.)

Av kritikerne har blant annet Lars Elton fra VG valgt å invitere den norske samtidskunstneren Josefine Lyche, som har malt direkte på fire av Kunstlaboratoriets vegger. Kritikeren Lotte Sandberg fra Dagbladet har valgt et av norges nasjonale kunstskatter, “Natt” fra 1904 av Harald Sohlberg, som Kunstlaboratoriet har fått låne av Trondheim Kunstmuseum.

Den svenske kunstkritikeren Conny C-A Malmqvist har valgt et kontroversielt bidrag; fire tegninger av Lars Vilks som blant annet tematiserer dels kompromitterende fremstillinger av Jesus og Muhammed.

Fra de inviterte museumslederne har vi blant annet fått låne verk fra Lillehammer Kunstmuseum; Svein Olav Hoff har valgt “Seersken” fra 1978 av Frans Widerberg. Fra Henie-Onstad Kunstsenter har Karin Hellandsjø valgt “The Fallen Angel” fra ca 1963, av den polske skulptøren Wladyslaw Hasior. Fra Kiasma i Helsinki har direktøren Eija Aarnio valgt en installasjon av den unge finske kunstneren Markus Kåhre, som vant Ars Fennica 2007. Og fra Malmö Konstmuseum har direktør Göran Christensson valgt videoen “D.I.E” fra 1999, av den unge kunstneren Annika Larsson.

Noen av samlerne har valgt ut verk fra sin egen samling; Christian Bjelland har valgt både “Nattmaleren” fra 2003-04 av Leonard Richard og “Untitled (Ghost Ship)” fra 2006 av Bjarne Melgaard. Erling Kagge har valgt skulpturen “Bongo” av Kirsten Pieroth, som består av en liten tromme i tre og skinn.

Noen av kunstnerne bidrar med sine egne verk, som f. eks Michael O’Donnell, som har laget et helt nytt verk spesielt til denne utstillingen; “OH GOD OH”. Sverre Koren Bjertnæs bidrar med et maleri fra 2003, “Rainbow Crucifixion”.

Åsmund Thorkildsen fra Drammens Museum har valgt å låne et foto av Cindy Sherman, “Untitled # 216 fra 1989, fra Astrup Fearnley Museum for Moderne Kunst, og et nesten 4,80×4,20 m stort maleri av Henrik Sørensen, “Kristus” fra 1955-58.

Dette er et utvalg av verkene som utgjør utstillingen. Samletittelen “OH MY GOD!” er tolket selvstendig av de forskjellige bidragsyterne, noe som gjør at Kunstlaboratoriet i år, som hvert år, får vise litt av mangfoldet i kunsten. Spennet er fra romantisk maleri fra 1850-årene til “blodfersk” samtidskunst laget i år.

Utstillingen stater lørdag 5. mai kl. 13:30n, og er ellers åpen alle dager fra 6. mai til 30. september, fra kl 11 til kl 18.

Mer informasjon finner alle interesserte på www.vestfossen.com.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten