Musiker med gratis utstilling på 21:24

"...Ben Dover skimter skjæret fra den røde løperen. Stallgutten feier unna møkka hos den hvite hesten, før han sender den ut i manesjen med perfekt entrè. Akkurat i tide. Inne i astromonirommet står sola i senit…"

Del artikkelen på:
                    |     Mer

White Willow, 2004

Av Arvid Skancke-Knutsen

Bak denne lett kryptiske introduksjonen skjuler en utstilling/installasjon med musikeren og kunstneren Marthe Walthinsen seg. Utstillingen finner sted på Galleri 21:.24, som tilknyttet og lokalisert ved Kunstakademiet bak Vestbanen i Oslo.

Utstillingen sies å være basert på såvel på den kommersielle delensom undergrunnsdelen av musikkbransjen, og har fått tittelen ”The Ben Dover Project & the Astronomy Room”.

Utstillingen er en installasjon bestående av skulptur, maleri, lyd, lys og bearbeidede readymades.

- En visuell remix av disse to sjiktene innenfor musikkscenen oppstår, hvor visuelle og auditive virkemidler fra den glamourøse kommersielle industrien blandes sammen med visuelle metaforer på undergrunnskulturen, heter det i forhåndsomtalen Ballade har mottatt.

- Glamourestetikkens friksjonsløshet dekker over mangel på intellekt og vilje til å bruke musikkformen til noe annent enn narsissisme, og den kommersielle scenen fabrikerer stadig flere budskapsløse underholdningsartister hvor enkle lokkemidler tiltrekker seg et stort publikum. Sex-apell og dermed også media-apell og kjendisfaktor hausser enkelt opp et publikum som lar seg forføre og tankeløst sponser industrien videre.

- Hvis man trekker disse to scenene ned til det banale plan, med en slags primær mytologisk base, blir undergrunnen det konstruktive, opprørske, gode og utviklende,- en scene som stiller spørsmål ved det etablertets gyldighet, heter det avslutningsvis.

- Den kommersielle scenen fungerer som manipulativ, destruktiv og grådig, idet den trekker med seg kapital og hvisker ut identiteter i et mediabasert dragsug det er vanskelig å unnslippe. En slags gjøk som snylter på elementer fra undergrunnsscenene når de har blitt tilstrekkelig etablert i massenes bevissthet.

Marthe Walthinsen er kunstner og musiker, og spiller bass bl.a. i White Willow. Hun driver av og til Galleri Schouberger sammen med Aage M. Schou.

"The Ben Dover Project & the Astronomy Room" hadde premiere torsdag 27. april. Intereserte kan ta den i øye frem til søndag 29. april, hver dag 12-17.

Det er gratis inngang hele helgen.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten