En redningsplanke fra Siri Gjære

Førstkommende fredag er det urpremiere på Trøndelag Teater, søndag avsluttes Vossa Jazz. Siri Gjære vil være tilstede på begge scener. Allsidighet i uttrykk er et stikkord, men skal man forstå Gjære sirkler det meste av det hun gjør rundt én akse. - Jeg synes egentlig ikke det er så mye forskjell - det handler om mye av de samme, men i forskjellige settinger, sier Siri Gjære.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Siri Gjære (Foto: Kim Nygård)

Av Carl Kristian Johansen

”Det er hektisk innspurt for vårens musikal på Hovedscenen og skuespillerne jobber i forelskelsesrus, fjortishormonene herjer. Er du forelsket, har vært det eller har veldig lyst til å bli det - Nøl ikke, bestill billetter i dag til Markus og Julie”, skriver Trøndelag Teater.

Siri Gjære spiller Mona i musikalen som er skapt av Klaus Hagerup, Benedicte Adrian og Ingrid Bjørnov. Stykket som nå settes opp på Hovedscenen har Romeo og Julie som bakteppe, og henvender seg til både barn og voksne.

Temaet skulle være greit å henge med på: Forelskelse. Komplisert forelskelse. Og kjærlighet.

Gjære slapp sent i fjor Survival Kit, hennes andre album på Bergland i Trondheim. ”I’m laying a puzzle on a Saturday morning of men that I’ve met and enjoyed”, er tekstlinjen albumet åpnes med , og vi er tematisk sett, tja, omtrent på samme sted som Gjære kommer til å være under urpremieren på fredag.

- Det er den samme greia det stort sett handler om, både når man spiller og når man går ut etterpå, sier Gjære i en kort pause mellom prøvene på Trøndelag Teater.

Sangtalentet Siri Gjære har en allsidig bakgrunn som artist. Hun har en periode på Jazzlinja i Trondheim bak seg, og hun debuterte i eget navn med Love Seriously Damages Health i 2001. Hun har også en duo med Tord Gustavsen som går under navnet Aire & Angels. De har gitt ut to plater sammen.

Gjære var også vokalist med Trondheim Jazzorkester på albumet We Are? Som ble sluppet på Jazzaway Records i 2005.

Musikalsk sett handler Survival Kit om pop-, rock-, eller visebaserte arrangementer, stort sett skrevet av henne selv.

Tatt alle disse uttrykkene du jobber med, hva ligger ditt hjerte nærmest, Gjære?

- Survival Kit er veldig hjertenær fordi det er min greie og låter jeg har valgt ut. Men det handler om kombinasjonen av mange ting. Jeg er veldig glad i musikk, men nå jobber jeg som skuespiller. Jeg synes egentlig ikke det er så mye forskjell - det handler om mye av de samme, men i forskjellige settinger.

Hva legger du i tittelen Survival Kit?

- Det var en idè jeg fikk for lenge siden. Jeg tenkte at veldig mange plater fungerer som et ”survival kit” for meg. For eksempel er Want-albumene til Rufus Wainwright alltid et førstevalg. Slike plater er med på å berge livet.

- Det kan føles sånn for min del, og kanskje denne plata kan bli slik for andre. Det er veldig ambisiøst, men det handler om den gleden man kan føle når man kjenner igjen låter, sier Gjære.

Til Vossa Jazz har Siri Gjære med seg et band som består av Maria Kannegaard (el. piano), Jarle Bernhoft (sang, gitar) og Tor Andreas Haugerud (trommer). Disse er også med på Survival Kit som er ute på Bergland Productions nå. Gjære står på scenen søndag på Park Hotell.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

1 lokal kommentar til denne artikkelen

 

 
 
TOPP TOPP
Skrevet 31.10.2008 10:09 av Fadderullandei

En av våre fineste vokalister, ahh, herlig Siri. Stå på!!!

Svar på kommentar

Siste fra forsiden

Fra Musikk i tall 2012 (Foto: Norsk kulturråd/Rambøll Management Consulting)

Musikk i tall

I dag presenteres tall for norsk musikkbransje fra 2012, første steg mot en årlig statistikk. Les rapporten her.Les mer om dette

Andreas Meland (Foto: Haakon Nordvik)

Strømme, eller ikke?

Lave inntekter fører fortsatt til at noen holder repertoar tilbake fra strømming. Mens Kirkelig Kulturverksted bremser, returnerer lille Hubro til strømmeuniverset.Les mer om dette

Erik Hillestad (Foto: kkv.no)

Hillestad i pluss

Kirkelig Kulturverksted slutter med å finansiere innspillinger. Dermed går selskapet i pluss i 2013.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten