MVO fordeler 12 musikk-millioner

Årets tildeling fra Musikkverkstedordningen er nå offentlig. Det er fordelt vel 12 millioner kroner til aktiviteter innenfor rock, jazz, folkemusikk og verdensmusikk. I 2007 kom det inn 835 søknader på tilsammen over 37 millioner kr.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Samstemt 2006: Illustrasjonsbilde

Musikkverkstedordningen forteller i en pressemelding at over halvparten av søkerne har blitt tilgodesett, og at det er gitt 422 tildelinger.

Største enkeltbeløp var på en million kroner, laveste var kr 1.700, - og de fleste tildelingene er i størrelsesorden 15 - 25.000 kr. Det var bygging av øverom i tilknytning til Union Scene i Drammen som fikk den største potten.

- Som tidligere år har MVO søkt å ivareta både små og større tiltak, og det er stor spredning i tilskuddsbeløpet, heter det.


Det er gitt støtte til prosjekter og aktiviteter i 156 kommuner i alle fylker. Svalbard har fått tre tildelinger.


Den mest "grisgrendte" tildelingen gikk til Mausundvær, ei øy på Trøndelagskysten med 270 innbyggere. Mausundværs musikkliv fikk kr 15.000 øremerket sanganlegg. Også flere andre mindre lokalsamfunn er tildelt støtte.

I år ble det gitt etableringsstøtte til 22 prosjekter (Startpakker). Det er spesielt gledelig at det gikk to Startpakker til Vestfold og fire til Finnmark, fylkene med færrest søknader og tildelinger innen MVO. MVO ser dette som et uttrykk for at startpakka er et hensiktsmessig virkemiddel.

Det ble gitt flest tildelinger til Akershus (51 stk), Oslo (44 stk) og Hordaland (42 stk).

Fullstendig tildeling finner du på
www.mvo.no.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Fra Musikk i tall 2012 (Foto: Norsk kulturråd/Rambøll Management Consulting)

Musikk i tall

I dag presenteres tall for norsk musikkbransje fra 2012, første steg mot en årlig statistikk. Les rapporten her.Les mer om dette

Andreas Meland (Foto: Haakon Nordvik)

Strømme, eller ikke?

Lave inntekter fører fortsatt til at noen holder repertoar tilbake fra strømming. Mens Kirkelig Kulturverksted bremser, returnerer lille Hubro til strømmeuniverset.Les mer om dette

Erik Hillestad (Foto: kkv.no)

Hillestad i pluss

Kirkelig Kulturverksted slutter med å finansiere innspillinger. Dermed går selskapet i pluss i 2013.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten