Eksportambisjon 09 - Øya og by:Larm samarbeider

by:Larm og Øyafestivalen forteller i en pressemelding at de har initiert et samarbeid - Internasjonalt program - som skal sette fokus på norsk musikk på internasjonale arenaer. Les pressemeldingen her.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Erlend Mogård-Larsen (Foto: Anders Martinsen, NRK.no)

by:Larm og Øyafestivalen har initiert et samarbeid, internasjonalt program, som skal sette fokus på norsk musikk på internasjonale arenaer. Begge arrangementene har på hver sin kant bygd opp et stor og viktig nettverk med musikkmagasiner, journalister, plateselskaper, forlag, agenter og festivaler. Vi ønsker nå å koordinere denne kunnskapen og erfaringen slik at vi i fellesskap kan utnytte nettverkene på best mulig måte.

I tillegg vil både Music Export Norway og MIC bistå med viktig kompetanse og være med å utvikle og drifte det internasjonale program.

Music Export Norway ønsker med dette å styrke sitt allerede eksisterende arbeid på by:larm og Øya for å vise fram norsk musikk og for å øke norsk musikkbransjes internasjonale nettverk. Samordning av internasjonaliserings tiltak vil ved samarbeid bli styrket.

MIC sin rolle blir å systematisere kompetansen som skapes. Samt koordinere og arrangere 2 workshops i året i tiden mellom Øya og by:Larm.

Et godt omdømme og gode nettverk krever langsiktighet og målrettet arbeid. Dette er noe både by:Larm og Øyafestivalen har jobbet med i mange år. Begge arrangementene er kjente merkenavn internasjonalt og arenaer internasjonal bransje naturlig vil velge for å møte nasjonale artister og musikkbransje.

En satsning på Eksportambisjon 09 krever økonomisk forutsigbarhet og vi har et sterkt behov for mer langsiktig planlegging. Prosjektet skal i første omgang skal være et 3 årlig samarbeidsprosjekt og vi kommer til å søke finansiering hos Utenriksdepartementet og utestasjonene, Innovasjon Norge, Næringsdepartementet og Kulturdepartementet.


Mer om prosjektet i denne artikkelen.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten