Eksportambisjon 09 - Øya og by:Larm samarbeider

by:Larm og Øyafestivalen forteller i en pressemelding at de har initiert et samarbeid - Internasjonalt program - som skal sette fokus på norsk musikk på internasjonale arenaer. Les pressemeldingen her.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Erlend Mogård-Larsen (Foto: Anders Martinsen, NRK.no)

by:Larm og Øyafestivalen har initiert et samarbeid, internasjonalt program, som skal sette fokus på norsk musikk på internasjonale arenaer. Begge arrangementene har på hver sin kant bygd opp et stor og viktig nettverk med musikkmagasiner, journalister, plateselskaper, forlag, agenter og festivaler. Vi ønsker nå å koordinere denne kunnskapen og erfaringen slik at vi i fellesskap kan utnytte nettverkene på best mulig måte.

I tillegg vil både Music Export Norway og MIC bistå med viktig kompetanse og være med å utvikle og drifte det internasjonale program.

Music Export Norway ønsker med dette å styrke sitt allerede eksisterende arbeid på by:larm og Øya for å vise fram norsk musikk og for å øke norsk musikkbransjes internasjonale nettverk. Samordning av internasjonaliserings tiltak vil ved samarbeid bli styrket.

MIC sin rolle blir å systematisere kompetansen som skapes. Samt koordinere og arrangere 2 workshops i året i tiden mellom Øya og by:Larm.

Et godt omdømme og gode nettverk krever langsiktighet og målrettet arbeid. Dette er noe både by:Larm og Øyafestivalen har jobbet med i mange år. Begge arrangementene er kjente merkenavn internasjonalt og arenaer internasjonal bransje naturlig vil velge for å møte nasjonale artister og musikkbransje.

En satsning på Eksportambisjon 09 krever økonomisk forutsigbarhet og vi har et sterkt behov for mer langsiktig planlegging. Prosjektet skal i første omgang skal være et 3 årlig samarbeidsprosjekt og vi kommer til å søke finansiering hos Utenriksdepartementet og utestasjonene, Innovasjon Norge, Næringsdepartementet og Kulturdepartementet.


Mer om prosjektet i denne artikkelen.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Fra Musikk i tall 2012 (Foto: Norsk kulturråd/Rambøll Management Consulting)

Musikk i tall

I dag presenteres tall for norsk musikkbransje fra 2012, første steg mot en årlig statistikk. Les rapporten her.Les mer om dette

Andreas Meland (Foto: Haakon Nordvik)

Strømme, eller ikke?

Lave inntekter fører fortsatt til at noen holder repertoar tilbake fra strømming. Mens Kirkelig Kulturverksted bremser, returnerer lille Hubro til strømmeuniverset.Les mer om dette

Erik Hillestad (Foto: kkv.no)

Hillestad i pluss

Kirkelig Kulturverksted slutter med å finansiere innspillinger. Dermed går selskapet i pluss i 2013.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten