Støyfest som oppvarming til All Ears

Grunt, Testicle Hazard, Sewer Election, Treriksröset, Røyskatt og Squamata spiller førstkommende onsdag på Podium i Oslo. Blant disse navnene skjuler noen av Nordens mest spennende støyartister seg.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Kim Atle Hansen på Podium, 2006

Av Arvid Skancke-Knutsen

Som en uformell oppvarming til All Ears-festivalen inviterer Podium og Dans for Voksne til støyfest med et knippe nordiske støyartister. Tross lang fartstid spiller flere av disse i Norge for første gang.

- Det blir korte og knallharde set, så ta med ørepropper og godt humør, anbefaler Lasse Marhaug, som selv skal opptre med Testicle Hazard, og også er et av styremedlemmene i All Ears-festivalen.

Kort beskrevet vil følgende artister opptre på denne en kvelds festiavlen:

* Runt (Finland) er enmannsbandet til finske Mikko Aspa, mannen bak den ekstremt produktive Freak Animallabelen, den største nordiske labelen for støy, black metal og power electronics med flere hundre utgivelser i katalogen. Prosjektet Grunt har Aspa holdt på med i 13 år, men dette er første gang han spiller i Norge.

* Sewer Election / Treriksröset (Sverige.) Sewer Election er Dan Johanson, Treriksröset er Tommy Carlsson, begge er naboer fra Göteborg, Sveriges støy-metropol nummer én. Carlsson er også mannen bak labelene Abisko og Segerhuva. I kveld presenterer de bestillingsverket "Killing for Norway".

* Testicle Hazard (Finland/Norge) er en duo bestående av Tommi Keränen (Rulla) og Lasse Marhaug (DEL, mm). Debutplaten "Beauty of Nature" ble beskrevet som “somewhere between Incapacitants/Hijokaidan and contemporary Whitehouse, insanely enjoyable” av pressen. Nettopp japanske Incapacitants er en av hovednavnene på årets All Ears-festival, der de opptrer torsdag.

* Squmata (Finland) omtales som et finsk enmanns noiseprosjekt som raskt har gjort seg bemerket med "sin presise og rabiate skrapmetall cut-up støy".

* Røyskatt (Norge) er en duo med de utflyttede Haugesunderne Andreas Meland (Duplo, Melektronikk) og Sten Ove Toft (Ryfylke, Waffelpung), som burde være rimelig velkjente navn for faste lesere av Ballade.

Det er Podium og Dans for Voksne som presenterer "Støyfest" på Black Box-underbruket Podium. Etter fire år som prøvescene for live-, lyd-, video-, og installasjonskunst for Black Box, utvides nå Podium-konseptet i retning av et mer aktivt scenkunstlaboratorium.

Podiums faste tilholdssted i Hausmannsgt 34 vil fremoverogså romme faglige forum, utstillinger og mer eller mindre spontane sceniske prosjekter, i tillegg til stedets faste livekunstarrangement. Interesserte kan lese mer om lokalet og konseptet på www.blackbox.no/podium.

PODIUM, Hausmannsgate 34, onsdag 10 januar, kl. 21:00 presis. Inngang kr. 50,- .

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Fra Musikk i tall 2012 (Foto: Norsk kulturråd/Rambøll Management Consulting)

Musikk i tall

I dag presenteres tall for norsk musikkbransje fra 2012, første steg mot en årlig statistikk. Les rapporten her.Les mer om dette

Andreas Meland (Foto: Haakon Nordvik)

Strømme, eller ikke?

Lave inntekter fører fortsatt til at noen holder repertoar tilbake fra strømming. Mens Kirkelig Kulturverksted bremser, returnerer lille Hubro til strømmeuniverset.Les mer om dette

Erik Hillestad (Foto: kkv.no)

Hillestad i pluss

Kirkelig Kulturverksted slutter med å finansiere innspillinger. Dermed går selskapet i pluss i 2013.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten