Stipend fra Bergen Filharmoniske Orkester til Ørjan Matre

Under BFOs nyttårskonsert 4. januar ble et stipend på kr 25.000 delt ut til den unge komponisten. Matres "Attempted Birdhouse 2.1" for orkester ble også fremført under konserten.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Ørjan Matre 2006

- Dette var overraskende! sier Matre til Ballade.

I går mottok han et stipend fra Bergen Filharmoniske Orkester pålydende kroner 25.000 under orkesterets nyttårskonsert - også kjent som "BT-lesernes ønskekonsert". Matre hadde ingen ide om at han skulle motta stipendet før det ble annonsert, men uttrykker stor glede over tildelingen:

- Pengene kommer godt med når man skal etablere seg! Jeg satt i salen og ante ikke at de hadde planlagt dette. Det var også uventet i og med at jeg nesten ikke har jobbet i Bergen. Jeg synes det er veldig positivt at de oppfatter hva som skjer andre plasser enn innen sine egne ganger.

I tillegg til svisker, musikk av Grieg, og popmusikk tok orkesteret seg tid til å fremføre Matres "Attempted Birdhouse 2.1".

- Det var hyggelig, ikke minst med tanke på Ballades tidligere artikler om samtidsmusikkens posisjon i orkester-Bergen! Her har man faktisk valgt å ta dette med på årets desidert mest kommerse konsert, og mitt inntrykk var at det til og med ble godt mottatt! sier en fornøyd Matre.

Det var ikke bare Matre som ble vinner under nyttårskonserten. Også bratsjist Michiel Westhof mottok et stipend på kr 25.000, og Ellinor Bartle som ble trukket ut blant publikum, vant en tur til New York for å høre filharmonien opptre i Carnegie Hall.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Andreas Meland (Foto: Haakon Nordvik)

Strømme, eller ikke?

Lave inntekter fører fortsatt til at noen holder repertoar tilbake fra strømming. Mens Kirkelig Kulturverksted bremser, returnerer lille Hubro til strømmeuniverset.Les mer om dette

Erik Hillestad (Foto: kkv.no)

Hillestad i pluss

Kirkelig Kulturverksted slutter med å finansiere innspillinger. Dermed går selskapet i pluss i 2013.Les mer om dette

Oppussing ved Bergen Offentlige Bibliotek (Foto: Bergen Offentlige Bibliotek)

Ønsker lyd og liv på biblioteket

Kombinasjonen av lyttekvelder, konsertserier, debatter og foredrag skal bygge opp under bruken av musikksamlingen ved norske folkebibliotek.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten