NISS-leder: - Bransjen trenger kvinner

- Eventuelle påstander om at kvinner ikke kan teknikk er så håpløse at det i beste fall må regnes som en dårlig spøk, skriver faglig leder ved lydteknikerutdanningen Norsk Lydskole/Niss, Tore Teigland. - Kvinnene klarer seg like bra som gutta, skriver Teigland i dette innlegget til Ballade.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

livemixer

Av Tore Teigland, Faglig leder ved lydteknikerutdanningen Norsk Lydskole / NISS.

Det er beklagelig å lese at Buflaten har negative erfaringer fra sitt virke som lyd- og lystekniker.

Selv arbeider jeg ved Norsk Lydskole, NISS, hvor Buflaten tidligere har vært student.

Etter Buflatens innlegg har vi debattert dette i vårt kollegium som har lang fartstid og erfaring fra bransjen. Det paradoksale i forhold til Buflatens erfaringer er at ingen i vårt kollegium har noe annet enn positive erfaringer med kvinnelige teknikere.

Det er dessuten gunstig å blande kjønnene. Dette gir bedre gruppedynamikk fordi ”alle oppfører seg bedre”, og gir som et resultat et bedre arbeidsmiljø. Eventuelle påstander om at kvinner ikke kan teknikk er så håpløse at det i beste fall må regnes som en dårlig spøk.

På Lydutdanningen ved Norsk Lydskole/NISS hadde vi ved sist opptak 11% kvinnelige søkere. Disse klarer seg like bra som gutta! 11% er selvsagt mindre enn hva vi skulle ønske, men viser faktisk en svak oppgang.

Jeg er derfor enig med Buflaten når hun sier ”skjerp dere”, og vil henstille hun og andre kvinner til å ”holde ut”!

Kanskje har disse mennene greie på teknikk, men tydeligvis ikke mye annet!

Bransjen trenger dere!

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten