NISS-leder: - Bransjen trenger kvinner

- Eventuelle påstander om at kvinner ikke kan teknikk er så håpløse at det i beste fall må regnes som en dårlig spøk, skriver faglig leder ved lydteknikerutdanningen Norsk Lydskole/Niss, Tore Teigland. - Kvinnene klarer seg like bra som gutta, skriver Teigland i dette innlegget til Ballade.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

livemixer

Av Tore Teigland, Faglig leder ved lydteknikerutdanningen Norsk Lydskole / NISS.

Det er beklagelig å lese at Buflaten har negative erfaringer fra sitt virke som lyd- og lystekniker.

Selv arbeider jeg ved Norsk Lydskole, NISS, hvor Buflaten tidligere har vært student.

Etter Buflatens innlegg har vi debattert dette i vårt kollegium som har lang fartstid og erfaring fra bransjen. Det paradoksale i forhold til Buflatens erfaringer er at ingen i vårt kollegium har noe annet enn positive erfaringer med kvinnelige teknikere.

Det er dessuten gunstig å blande kjønnene. Dette gir bedre gruppedynamikk fordi ”alle oppfører seg bedre”, og gir som et resultat et bedre arbeidsmiljø. Eventuelle påstander om at kvinner ikke kan teknikk er så håpløse at det i beste fall må regnes som en dårlig spøk.

På Lydutdanningen ved Norsk Lydskole/NISS hadde vi ved sist opptak 11% kvinnelige søkere. Disse klarer seg like bra som gutta! 11% er selvsagt mindre enn hva vi skulle ønske, men viser faktisk en svak oppgang.

Jeg er derfor enig med Buflaten når hun sier ”skjerp dere”, og vil henstille hun og andre kvinner til å ”holde ut”!

Kanskje har disse mennene greie på teknikk, men tydeligvis ikke mye annet!

Bransjen trenger dere!

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Fra Musikk i tall 2012 (Foto: Norsk kulturråd/Rambøll Management Consulting)

Musikk i tall

I dag presenteres tall for norsk musikkbransje fra 2012, første steg mot en årlig statistikk. Les rapporten her.Les mer om dette

Andreas Meland (Foto: Haakon Nordvik)

Strømme, eller ikke?

Lave inntekter fører fortsatt til at noen holder repertoar tilbake fra strømming. Mens Kirkelig Kulturverksted bremser, returnerer lille Hubro til strømmeuniverset.Les mer om dette

Erik Hillestad (Foto: kkv.no)

Hillestad i pluss

Kirkelig Kulturverksted slutter med å finansiere innspillinger. Dermed går selskapet i pluss i 2013.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten