Kirkemusikkensemblet er sikret

Nå er det klart at det nye kirkemusikkensemblet i Stavanger blir en realitet. I statsbudsjettet for 2007 har Stavanger Symfoniorkester fått en økning som gjør det mulig for orkesteret og Stavanger2008 å sette prosjektet ut i livet. Kirkemusikk-ensemblet er det største enkeltprosjektet som lå i Kulturhovedstadssøknaden til Brüssel, skriver Stavanger Symfoniorkester i en pressemelding.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Stavanger Symfoniorkester

Totalt er det bevilget ca 3,5 mill kroner fra Trond Giskes departement til Symfoniorkesteret for neste år. Dette utløser økt støtte fra Rogaland fylke og Stavanger kommune slik at økningen i bevilgningen for 2007 blir totalt på 4,9 mill kroner. Disse pengene skal også finansiere kirkemusikkensemblet. Det er derfor usikkert om bevilgningen vil dekke orkesterets forventede pris- og lønnsvekst for neste år.

Nå skal orkesteret sette seg ned med Stavanger2008 for å diskutere detaljer rundt oppstarten på prosjektet. En forutsetning for etablering av kirkemusikkensemblet har fra orkesterets side hele tiden vært at de offentlige tilskuddene skulle trappes opp videreføres etter 2008, slik at det blir et fullverdig symfoniorkester som kan flytte inn i det nye konserthuset i 2011.

Slik sett vil dette 2008-prosjektet også bidra til at Stavanger omsider får et stort symfoniorkester, noe som vil ha stor betydning for hele regionen langt utover 2008.

Kirkemusikkensemblet vil ha base i Domkirken i Stavanger, men skal turnere både i Rogaland, i resten av landet og være en ambassadør for Stavanger2008 i utlandet. Den finske fiolinisten og orkesterlederen Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch får det kunstneriske ansvaret for ensemblet. Musikerne blir engasjert fra prosjekt til prosjekt og vil ha ulik sammensetning hver gang, avhengig av hvilket program som står på planen. Stavanger Symfoniorkester har ansvar for driften, men det skal leve sitt liv på siden av symfonikonsertene, som vil gå som normalt.

Kirkemusikkensemblet vil ikke bare skape nye konserttilbud til publikum og være en omreisende kulturambassadør for Stavanger2008. Hele prosjektet skal bidra til å revitalisere den kirkelige musikktradisjon og utfordre dagens komponister til å skape nytt repertoar for tidligmusikkbesetning gjennom bestillingsverk.

Det skal videre styrke Stavanger Domkirkes posisjon som kirkelig musikksenter i Rogaland og være til inspirasjon for kor- og sangmiljøet i regionen. Utover dette vil ensemblet bety flere oppdrag til frilansmusikere og det vil gjøre Stavanger Symfoniorkester enda bedre på en av sine spesialiteter, nemlig historisk fremføringspraksis.

Dette i følge Thorstein Granly, direktør i Stavanger Symfoniorkester. Orkesteret har disse hjemmesidene.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten