Lasse Myrvold på nettet

Onsdag kveld klokken 23.10 vises Lydverkets profil om Lasse Myrvold, som gikk bort i helgen. Samtidig har Myrvold også fått en egen side på nettet, fullpakket med historiske presseoppslag, bilder, lydsnutter og en komplett diskografi. Du kan også høre smakebiter på alle låtene fra hyllestplaten "Dans Til Musikken."

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Lasse Myrvold, 2004

NRK Lydverket fulgte Lasse Myrvold i den vanskelige prosessen med å komponere og spille inn låter til et nytt album mens han var alvorlig syk. I programmet får seerne også bli med Dum Dum Boys og Harald Eia når de, i forbindelse med "Dans Til Musikken", har gått i studio for å gjøre sine versjoner av Myrvolds låter.

- Da programmet ble spilt inn jobbet Lasse Myrvold, en av våre aller beste tekstforfattere, med å få spilt inn et siste album før det var for seint. Samtidig lager artister som DumDum Boys, Lars LIllo-Stenberg, Kim Hiortøy, Harald Eia, Jan Eggum og unge rappere et hyllingsalbum til ham, som de også håper han kan få nyte godt av før tiden er omme. Møt dem alle når Lydverket i sin aller første sending denne sesongen hedrer en svært talentfull og dyktig musiker som har betydd mye - for mange, heter det på sidene til NRK.no/musikk.

Mandag kom CDen "Dans til musikken", noe som ble markert på Garage i Bergen. Torsdag denne uke finner et tilsvarende arrangement sted på Cafe Mono i Oslo, samtidig som den omfangsrike nettsiden www.lassemyrvold.no er lansert.

Her finner interesserte bl.a. bilder fra hele Lasse Myrvolds karriere, en komplett diskografi, samt faksimiler av historiske presseoppslag - som den ikke helt ukontroversielle utgivelsen "Willkoks Tals" i samarbeid med Kristian Stangebye. Denne platen ble i sin tid stanset av nettopp NRK, som mente den krenket deres opphavsrett.

Senere har utgivelsen fått noe av en klassikerstatus: Både som samtidig politisk dokument, og som den første norske utgivelsen som skapte en debatt rundt sampling og ophavsrett.

På samme måte regnes "Göbbels A Go Go" fra 1983 av mange som den aller første elektronikaplaten her hjemme - også denne laget i samarbeid med Stangebye.

På den forseggjorte hjemmesiden finner du også en lenke til videoen "Dans Til Musikken", samt korte lydutdrag fra samtlige av artistene som opptrer på hyllestplaten.

Også forfatter Tore Renbergs store intervju med Lasse Myrvold vil med tid og stunder bli offentliggjort på denne siden.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten