Platekontrakt i Tyskland for Helge Sunde og Norske Store

I oktober slipper Helge Sunde og Norske Store sitt første album på det tyske selskapet ACT. Albumet skal hete ”Denada”. Det blir norsk plateslipp på Parkteatret under Ultimafestivalen i oktober.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Helge Havsgård Sunde

På ACT havner de selskap med andre norske og nordiske jazzartister som Solveig Slettahjell, Esbjörn Svensson, Lars Danielsson og Geir Lysne.

Igjen et stykke forbausende norsk storbandmusikk. Raffinert, men ikke akademisk. Heller høyverdig sanselig”, uttaler Siggi Loch, direktør ACT Music, i en pressemelding om Norske Store og Helge Sundes musikk.

Det blir norsk plateslipp på Parkteatret under Ultimafestivalen i oktober, og i februar 2007 planlegges en lanseringsturné som begynner på Østlandet, og avsluttes med konserter i Hamburg, München og Paris.

Norske Store drives på prosjektbasis av Østnorsk jazzsenter. Norske Store en nå en av Østnorsk jazzsenters hovedsatsinger. Orkestrets oppdrag er å bedrive innovasjon og produksjon av ny norsk musikk for store jazzensembler. Fra 2005 har Helge Sunde hatt funksjon som kunstnerisk anker, komponist og musikalsk leder for ensemblet. Han vil være hovedkomponist for ensemblet de neste to årene, men også andre komponister vil bli invitert til å skrive musikk.

Den danske perkusjonisten Marilyn Mazur har spilt med orkestret tidligere, og deltar både på albumet og på konserten i oktober. Debutalbumet er spilt inn i nye Rainbow Studio, med Jan Erik Kongshaug i kontrollrommet. Ensemblet Norske Store består ellers av 14 musikere. Disse er:
Treblås: Børge Are Halvorsen, Petter Wettre, Atle Nymo, Nils Jansen

Trompeter: Eckhard Baur, Frank Brodahl, Anders Eriksson

Tromboner: Øyvind Brække, Even Skatrud Andersen, Geir Arne Haugsrud

Jens Thoresen (gitar), Olga Konkova (piano), Per Mathisen (bass), Rune Arnesen (trommer), Marilyn Mazur (perkusjon)

Østnorsk jazzsenter har drevet ensemblet Norske Store siden 2002. Gjennom disse årene har orkesteret bestilt og framført originalskrevet musikk av blant annet Daniel Bingert, Frode Fjellheim og Olga Konkova. Norske Store har også framført og spilt inn Norsk jazzforums nye storbandkomposisjoner.

Orkesteret har vært en sentral del av jazzsenterets opplæringstiltak for fritidsmusikklivet i regionen. Østnorsk jazzsenter vil i de kommende åra legge stor vekt på å sikre Norske Store som arena for utvikling og utøving av ny, norsk jazzmusikk i stort format, heter det i en pressemelding fra Østnorsk jazzsenter

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Oppussing ved Bergen Offentlige Bibliotek (Foto: Bergen Offentlige Bibliotek)

Ønsker lyd og liv på biblioteket

Kombinasjonen av lyttekvelder, konsertserier, debatter og foredrag skal bygge opp under bruken av musikksamlingen ved norske folkebibliotek. – Vi kan ikke holde musikkbiblioteket kunstig i live, sier avdelingsleder ved Bergen Offentlige Bibliotek Siren Steen.Les mer om dette

Kristin Haagensen, nestleder i MFO (Foto: asamaria.com/MFO)

Vil ikke endre pensjonsvilkårene

INNLEGG: NTO ønsker å endre pensjonssystemet i opera, teatre og orkesterinstitusjonene. MFO kan ikke forhandle fram endringer som gjør at medlemmer får en pensjon de ikke kan leve av, skriver Kristin Haagensen.Les mer om dette

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om detteBallade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten