So full of shapes is fancy

Astrid Kvalbein og Gjertrud Pedersen spiller ny musikk for sopran og (bass) klarinett i Atriet i Kongens gate 4 i kveld. På programmet står verk av Pascal Dusapin, Harrison Bitrwistle og Lene Grenager, samt en urfremføring av Bjørn Kruse. Grenager og Kruse vil også være kveldens programverter.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Astrid Kvalbein og Gjertrud Pedersen

Astrid Kvalbein (frilans sanger og skribent) og Gjertrud Pedersen (klarinettist og doktorgradsstipendiat ved Norges musikkhøgskole) arbeider sammen i duo på fast basis, og i kveld presenterer de musikk for sopran og klarinett, der store deler av programmet ikke tidligere er fremført i Norge.

De skriver selv om programmet:

"Franske Pascal Dusapins verk, som har gitt konserten navn, er en virtuos fantasi over åpningssonetten i William Shakespeares Helligtrekongersaften; ”If music be the food of love, sing on!” Den dveler ved den vidunderlige – og lunefulle – kjærligheten.

Engelske Sir Harrison Birtwistles Deowa er en poetisk utforsking av abstrakte språklyder og (sam)klanger. Sopranstemmen og klarinetten veves sammen i lange, rikt ornamenterte linjer.

"Peristyl" av Bjørn Kruse er rykende ferskt, bestilt av duoen og urframføres denne kvelden. Komponisten har satt sammen lett absurde tekster fra Fernando Pessoas ”Uroens bok” over et tildels jazzinspirert bassklarinett-komp.

Lene Grenagers "Garden Works" er et lekent stykke med raske brudd mellom kontrasterende ideer. Her går sanger og klarinettist blant annet ekstremt høyt og lavt, spiller flerstemt med seg selv og improviserer."


Om utøverne:

Gjertrud er frilans klarinettist og har spilt i samtidsmusikkensemblene Oslo Sinfonietta og Ernst, i Trondheim Symfoniorkester og de profesjonelle korpsene i landet. Hun er for tida doktorgradsstipendiat ved Norges musikkhøgskole, der hun fordyper seg i framføring og analyse av ny musikk for klarinett og kvinnestemme.

Astrid er frilans sanger med særlig interesse for moderne musikk. Hun har blant annet vært medlem i jazz-/samtidsensemblet Søyr og den eksperimentelle vokaltrioen vonDrei og har sunget på Ilios- og Ultimafestivalene, samt urframført verk av flere norske komponister. Astrid er også frilans skribent.


Konsert i Kongens gate 4, Oslo

Pascal Dusapin: So full of shapes is fancy (1990 - første gang i Norge)
Harrison Birtwistle: Deowa (1983 - første gang i Norge) 
Bjørn
Kruse: Peristyl (2004/rev. 2006 – uframføring) 
Lene Grenager: Garden Works (2003)
 
Bill. v/inng. kr. 100/50,-

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten