FMKV med urfremføring

Forsvarets Musikkorps Vestlandet (FMKV) spiller onsdag 15. mars på Borealisfestivalen i Bergen. På programmet står nyskrevet musikk av Jon Øivind Næss samt et verk av festivalkomponist Georg Friedrich Haas.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Forsvarets Musikkorps Vestlandet (Foto: Trine Løtvedt, www.FMKV.no)

Musikkfestivalen Borealis ble arrangert for første gang i 2004. Etter en turbulent start har festivalen etablert seg som en viktig arena for samtidsmusikken i landets nest største by.

Forsvarets Musikkorps Vestlandet deltar i år for andre gang. I år skal korpset urframføre en klarinettkonsert av komponisten Jon Øivind Næss. I tillegg står musikk av festivalkomponist Georg Friedrich Haas på tapetet.

Dirigent er Peter Szilvay, og solist er Rolf Steinar Borch.

Sistnevnte kan fortelle at dette sannsynligvis er første gang det er blitt skrevet et originalstykke for klarinett og korps i Norge:

- Jeg ser veldig fram til å samarbeide med Jon Øivind Ness igjen, forteller Rolf Borch, som ikke legger skjul på at nettopp Næss står høyt på listen over egne favorittkomponister.

Klarinettisten har også erfaring med FMKV fra før og har bare lovord å komme med:

- De er kjempegode musikere, sier Borch.

Svært begeistret

Entusiastisk er også Nicholas H. Møllerhaug, kunstnerisk leder for Borealisfestivalen. Han er svært glad for å få besøk av FMKV og skryter av samarbeidet med korpset og ikke minst programkomiteen:

- Det har vært svært viktig for oss å få FMKV med på laget, forteller Møllerhaug, som mener korpset holder et unikt høyt nivå.

Over oppvask

Korpssjef Tom Nätt er spent foran festivalen. Han mener det har skjedd mye positivt med Borealis etter den offentlige oppvasken for noen år tilbake. Nätt forteller at det generelt er viktig for FMKV å delta på festivaler.

- På slike arrangementer blir vi møtt av et kompetent og sakkyndig publikum, sier korpssjefen som kan opplyse om at FMKV denne våren deltar tre festivaler; Borealis, Festspillene og Bergenfest.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten