2005: Allsidig og variert operaår

- 2005 har vært et allsidig og variert år for Operaen med stor publikumsoppslutning. Samtidsoperaen ”Den fjerde nattevakt” av Gisle Kverndokk har hatt en gledelig stor publikumsoppslutning med hele 83 %, og flere av forestillingene ble utsolgt, forteller informasjonssjef Inger Schedell Flattum ved Den Norske Opera. Totalt ble det gjennomført 193 forestillinger og konserter for mer enn 150 000 publikummere av Operaen og Nasjonalballetten.

Del artikkelen på:
                    |     Mer

Den norske opera: Fredskonsert, 2005

- Publikums interesse for Den Norske Operas forestillinger er stigende. Publikum har strømmet til både opera- og ballettforestillingene i året som har gått, sier hun.

Operaforestillingene ”Madama Butterfly”, premiereforestillingen ”Julius Cæsar”, ”Tosca”, ”Show Boat”, ”Tryllefløyta” og ”La Boheme” hadde alle en besøksprosent på 100 eller tett opptil, melder Den Norske Opera.

- Samtidsoperaen ”Den fjerde nattevakt” av Gisle Kverndokk har hatt en gledelig stor publikumsoppslutning med hele 83 %, og flere av forestillingene ble utsolgt, forteller Schedell Flattum.

- Også barokkoperaen Julius Cæsar ble en suksess både hos publikum og blant kritikerne, særlig i utlandet. I det tyske operamagasinet OpernWelt ble produksjonen kåret av to av de fremste operakritikere til årets beste produksjon på regisiden.

Fra barokkopera til samtidsdrama, fra Murmansk til Sør-Afrika

2005 har også vært året hvor Operaen har tatt initiativ til nye samarbeidsformer med viktige samfunnsinstitusjoner. UNICEF og Operaen samarbeidet om barneoperaen Brundibar hvor det også ble avholdt en utstilling om barn i krig, og i forbindelse med Beethovens 9. symfoni hadde Operaen en nært samarbeid med organisasjonen Religioner for fred.

Operaen har også vært synlig i forbindelse med 100-årsmarkeringen for Unionsoppløsningen. Både i Minneapolis og St. Petersburg med Peer Gynt (konsert) og Stortingets Festkonsert 7. juni i Oslo Konserthus.

På hovedscenen var publikumsbelegget for opera på 85,5% på 79 forestillinger.

Også balletten på fremmarsj

Totalt ble det gjennomført 193 forestillinger og konserter for ca. 155.128 publikummere av Operaen og Nasjonalballetten. Utover dette sto Operaen også bak et stort antall formidlingsrettede arrangementer samt oppsøkende virksomhet.

Tallene for 2004 var 183 forestillinger og 134.142 besøkende, og i 2003 viste tallene 183 forestillinger og 125.524 besøkende. Også på ballettsiden kan Den Norske Opera vise til en lignende økning i publikumsinteressen.

- Vi hadde 8 urpremierer, hvorav tre signert norske koreografer, i tillegg seks Norgespremierer i 2005, forteller Schedell Flattum. - Ballettene ”Svanesjøen”, ”Askepott” og ”Nøtteknekkeren” hadde alle et publikumsbelegg på mellom 90 og 100 %, og forestillingen ”4 x Lightfoot & Léon” ble høstens store ballettbegivenhet med 7100 publikummere på 8 forestillinger.

På hovedscenen var publikumsbelegget for ballett på 86% på 51 forestillinger.

I Oslo ga Den Norske Opera til sammen 163 forestillinger og konserter, på hovedscenen og andre arenaer i hovedstaden. I tillegg gjennomførte Operaen og Nasjonalballetten 33 turnèforestillinger i større og mindre format, hvorav 17 forestillinger/konserter i utlandet (Murmansk, Sør-Afrika, St. Petersburg, USA, Finland) alene eller i samarbeid med andre.

Totalt ble det gjennomført 193 forestillinger og konserter for ca. 155.128 publikummere. Utover dette et stort antall formidlingsrettede arrangementer samt oppsøkende virksomhet.

Tallene for 2004 var 183 forestillinger og 134.142 besøkende, og i 2003 viste tallene 183 forestillinger og 125.524 besøkende.

Del artikkelen på:
                  |     Mer

Kommentarer:

Kom gjerne med informasjon, argumenter og synspunkter. Du kan enten kommentere via din Facebook-profil, eller, om du ikke har det, via vårt lokale kommentarsystem. Vi krever uansett at du underskriver med fullt navn. Alle kommentarer må godkjennes av redaksjonen før de offentliggjøres (mer om Ballades kommentarsystem). På forhånd takk!


Lokale kommentarer:

Legg til ny lokal kommentar

Ingen lokale kommentarer er lagt til

Siste fra forsiden

Marianne Sveen (Foto: Linn Carin Dirdal)

Skriver på fonetikk og overtoner

– Uten at man tenker over det bevisst, så tror jeg det er overtonene som inviterer til ulike melodier, sier Marianne Sveen. Ballade møtte artisten og komponisten til en prat om det å skrive musikk.Les mer om dette

F.v. Helene Myklemyr Bolstad (nestleiar), Per Øyvind Tveiten (leiar) og Mari Skeie Ljones (nestleiar) i FolkOrg
 (Foto: Knut Aastad Bråten)

Unyanserte påstander

INNLEGG: I programmet Vårt lille land på TV2 sist søndag fremstiller Gerhard Helskog folkemusikken som et pengesluk, og stiller spørsmål om tilskuddene bidrar til å stagnere utviklingen. Fremstillingen er både feil og unyansert, mener FolkOrg – organisasjon for folkemusikk og folkedansLes mer om dette

Caroline Ailin (Foto: Presse)

Kunsten å forstå en artist

Låtskriver Caroline Ailin gjør kommersiell karriere i London. Snart går turen også til USA. - Det handler om å finne balansen mellom det ingen andre har gjort og noe som appellerer, sier hun.Les mer om dette
Siste om kunstmusikk

04.04.2014

Kirkestemmer


Ballade · Kongens gate 24 , 0153 Oslo
  Redaktør Ida Habbestad · ida@ballade.no
Vil du annonsere i Ballade? Ta kontakt med: Sture Bjørseth · sture@ballade.no · Mob: 95 43 60 31
Ballade drives etter redaktørplakaten og vær varsom-plakaten